Na 54. Prazniku mimoze očekuju rekordan broj gostiju

Predsjednik Opštine Stevan Katić rekao da su smještajni kapaciteti u gradu popunjeni

2238 pregleda 2 komentar(a)

Opština Herceg Novi potrudila se da pripremi dobar program za 54. Praznik mimoze, pa tako večeras, na otvaranju očekuju 10.000 posjetilaca, rekao je u Bojama jutra predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Katić je poručio da očekuju rekordan broj gostiju.

"Već danima su svi hoteli i apartmani popunjeni, a dobijamo informaciju da se ljudi moraju smiještati u Tivat i Kotor."

Program će trajati, kazao je, narednih 15-ak dana.

"Večeras je otvaranje ispred hotela Igalo gdje će krenuti povorka, koncert Marije Šerifović sjutra u Baošićima Fešta od ribe, mimoze i vina. Sjutra očekujemo preko 20.000 posjetilaca", rekao je Katić.

Opština Herceg Novi krenula je udarno sa kapitalnim projektima ove godine, i na red je, kako kaže Katić, došlo sve ono što su planirali tokom prethodnih godina.

"Jedan od najznačajnihih projekta je otpočeo, a to su radovi na rekonstrukciji šetališta u Igalu od skoro dva kilometra. Projekat je vrijedan blizu 3,5 miliona eura. Ovih dana kreće izgradnja vodovodne mreže na Luštici".

Kada je riječ o izgradnji škole, Katić ističe da je taj projekat u nadležnosti Ministarstva prosvjete i drugih institucija, te da su nekoliko puta slali urgenciju kako bi se što prije završila konkursna procedura.

Bonus video: