Vujisić: Možda bi bilo bolje da je PES štedio lidere za neka buduća vremena

"Pa možda ni Aleksa Bečić ne bi bio loš izbor imajući u vidu da uloga predsjednika i nema tolika ovlašćenja, a kao državnik se pokazao dok je predsjedavao Skupštinom"

6033 pregleda 24 komentar(a)

Možda bi bilo bolje da je Pokret Evropa sad štedio Jakova Milatovića, ili da je sačekao da vrši funkciju gradonačelnika Podgorice, rekao je u Bojama jutra aktivista Vuk Vujisić.

Smatra da bi bilo najbolje da su se partije okupile oko jednog građanskog kandidata za predsjedničke izbore.

"Pa možda ni Aleksa Bečić ne bi bio loš izbor imajući u vidu da uloga predsjednika i nema tolika ovlašćenja, a kao državnik se pokazao dok je predsjedavao Skupštinom. Tako je PES mogao da štedi lidere za neka buduća vremena, Vladu...", kaže Vujisić.

Kandidatkinja je, kaže, mogla da bude i Olivera Injac, ali dodaje da bi rijetko ko ušao u bitku kada je vidio kako je prošao lider partije Milojko Spajić.

"Mada oni su se dosta i vratili od svih tih udara nakon postupanja Državne izborne komisije (DIK). Mislim da su građani osjetili tu nepravdu i da je kod njih proradio inat, pa i zbrka oko državljanstva, prebivališta i stanova nije bila dovoljna. Građani su vidjeli da neko preko DIK-a pokušava da ospori nečiju kandidaturu i da partiju koja je osvojila najveći napredak na podgoričkim izborima ukloni da bi drugi lideri mogli da prođu i budu ključni igrači za predsjedničke izbore".

Bonus video: