Radović za TV Vijesti: Vlada me imenovala zakonito

Radović ni danas nije odgovorio na pitanje hoće li vratiti 76 hiljada eura. On je, inače, otpremninu od 19 hiljada eura uzeo i kada je ranije napuštao Nacionalnu turističku organizaciju

9692 pregleda 15 komentar(a)
Radović, Foto: Luka Zeković
Radović, Foto: Luka Zeković

Vršilac dužnosti direktora "To Montenegra" Saša Radović u izjavi za TV Vijesti tvrdi da ga je Vlada na tu poziciju imenovala u skladu sa propisima i poručuje svima koji ne misle tako da odgovor potraže na sudu.

"Inspekcija nije donijela nikakvo rješenje da sam imenovan nezakonito. Izvršen je inspekcijski nadzor u kompaniji i još nije protekao ni zakonski rok u kojem subjekat nadzora ima pravo da se izjasni na sadržinu zapisnika inspektora. Imenovanje v. d. direktora od strane Vlade urađeno je u zakonskoj proceduri i nikakvih zakonskih prepreka nije bilo da mene imenuju na tu poziciju. Naravno, svi koji imaju drugačiji stav to mogu dokazivati u postupku pred nadležnim sudom", rekao je Radović.

Inspekcija rada je na inicijativu advokata Budvanske rivijere kontrolisala 2To Montenegro" i zaključila da je ta kompanija nezakonito zasnovala radni odnos s Radovićem o čemu će rješenje donijeti početkom naredne sedmice, saopšteno nam je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Radovića je u decembru prošle godine Vlada imenovala za v. d. direktora "To Montenegra" iako mu je 2021. Budvanska rivijera isplatila otpremninu od 76 hiljada eura što je, kako kažu iz Inspekcije, suprotno članu 21 Zakona o radu.

"Zaposleni kome je na ovaj način isplaćena otpremnina ne može zasnovati radni odnos u privrednom društvu čiji je osnivač država u periodu od pet godina od momenta isplate otpremnine, ukoliko prethodno nije vratio cjelokupan iznos otpremnine. Navedenu nepravilnost subjekt nadzora će biti obavezan da otkloniti u roku koji inspektor naloži rješenjem, a praksa inspekcije rada je da ostavlja rok od 8 do 15 dana u cilju otklanjanja nepravilnosti", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

A nepravilnost može biti otklonjena tako što će Radović dobiti otkaz ili vratiti otpremninu Budvanskoj rivijeri, nakon čega bi radni odnos mogao zasnovati u skladu sa zakonom. Radović ni danas nije odgovorio na pitanje hoće li vratiti 76 hiljada eura. On je, inače, otpremninu od 19 hiljada eura uzeo i kada je ranije napuštao Nacionalnu turističku organizaciju.

Bonus video: