Dragićević: Mandić pokušava ribrending, u kampanji nema trobojke, Kosova ni ćirilice

Rekao da se ribrending ne radi preko noći, i da ne smatra da će biračko tijelo dobro reagovati

17186 pregleda 50 komentar(a)

Do sada je nezabilježeno da kampanja kreće svega 17 dana pred izbore, ne samo od strane Demokratske partije socijalista (DPS) i trenutnog predsjednika nego i od ostalih aktera političke borbe, rekao je u Bojama jutra ekološki aktivista Aleksandar Dragićević.

Ističe da je jedino kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić ušao u kampanju ranije, koju pokušava da uradi ribrending.

"U kampanja smo vidjeli neke pomiriteljske poruke Mandića, ribrending, promjenu narativa... Ribrending se ne radi tokom noći, ali vidimo promjene. Nema trobojki, Kosova, ćirilice ni srpskog jezika što je sjajno za crnogorsko društvo. Kamo sreće da smo to imali prije deset godina i da su dominirala ljudska prava, vladavina prava i ekonomija.", rekao je Dragićević.

Ne smatra da će biračko tijelo pozitivno da reaguje na ove promjene.

"Ovo je trka za drugi krug."

Dodaje i da je zanimljivo što je kandidat DPS-a Milo Đukanović pokrenuo kampanju iz Petnjice.

"To znači da se on oslanja na dijasporu da dođe i da se vratimo na taj neki predreferendumski period i da se polako vraćamo u 2006. godinu kada se odlučuje o sudbini Crne Gore i da su ovo još jedni sudbonosni izvori. To je i narativ DPS-a, da je država u agoniji i da su ovo sudbonosni izbori", kažće Dragićević.

Đukanović, kaže on, pokušava da izvadi "situaciju" kako bi DPS-u napravio neki prostor za vanredne parlamentarne izbore.

"Indikativno je i u ovom govoru od sinoć da se nada da će DPS da bude dio naredne vlade, a to će im uspjeti jedino ukoliko i oni i DF budu zajedno imali 41 poslanika kako bi ostale partije morale da prihvate ili DF ili DPS da bi formirale vlast".

Bonus video: