Žestina, brzina, snaga, tehnika: Festival ragbija održan u Podgorici

Nedjeljni festival ovog sporta u Podgorici uveličale i crnogorske dame timskog imena Vučice, sa dvije efektne pobjede u utakmicama regionalne lige ragbija 7, u premijernim duelima na domaćem terenu

7919 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Prvo pitanje nakon meča između ekipa Vukovi i Rebels onima koji su prvi put uživo gledali ragbi moglo bi da bude – kako tek ovaj sport izgleda u izvedbi najjačih i najboljih svjetskih timova i selekcija.

Žestina, brzina, snaga, tehnika – sve je prštalo na terenu FK Crvena stijena u Tološima u sudaru dvije grupe snažnih momaka, koja je ubjedljivo pripala crnogorskoj, čak 50:0.

Luka Lučić je kapiten i Vukova i Crne Gore, jedan od onih koji su od prvog dana prisutni u crnogorskoj ragbi priči, koja traje deset godina.

Nedjeljni festival ovog sporta u Podgorici uveličale i crnogorske dame timskog imena Vučice, sa dvije efektne pobjede u utakmicama regionalne lige ragbija 7, u premijernim duelima na domaćem terenu.

U crnogorskom timu igra I jedna Amerikanka – Auset Mičel je djevojka iz Njujorka, koju je njen, može se reći, avanturistički duh doveo u Crnu Goru, a koja od 2010. godine živi širom svijeta. I gdje god da je bila igrala je ragbi – u Americi, Australiji, Belgiji...

Na terenu se vidi iskustvo koje Auset ima I kvalitet koji donosi. Postoji mogućnost da uskoro dobije i naš pasoš, kako bi mogla da se pridruži nacionalnoj selekciji, koju čekaju brojne obaveze, ali I prvo takmičenje u okviru crnogorskog olimpijskog tima – nastup na Igrama malih zemalja Evrope, krajem maja na Malti.

Opširnije u prilogu.

Bonus video: