Škole će obilaziti policajci sa inspektorima

Zvanična statistika policije pokazuje da vršnjačko nasilje nije u porastu, kazao je Rade Stijović iz podgoričke policije u Bojama jutra

14937 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Koordinator Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje nasilja u porodici i maloljetničke delikvencije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Rade Stijović kazao je da će biti pojačano prisustvo policije u dvorištima škola, u cilju prevencije vršnjačkog nasilja.

Kazao je da zvanična statistika policije pokazuje da vršnjačko nasilje nije u porastu.

"Ne postoji razlog za preveliku brigu, djeca su bezbjedna i policija preduzima sve mjere i radnje u cilju njihovog i obezbjeđenja školskog dvorišta", rekao je Stijović u "Bojama jutra" na TV Vijesti.

Naveo je da će u školama i u njihovoj blizini biti po jedan policajac sa inspektorom koji će ih obilaziti, te da će svakodnevno, veće prisustvo policije odigrati preventivnu ulogu.

Državna tužiteljka Maja Knežević rekla je da prema svima postupaju jednako, pa i u posljednjem primjeru vršnjačkog nasilja, gdje je jedan od uhapšenih sin policajca.

"Apsolutno ne možemo dovoditi u pitanje da li je u ovom slučaju postupano drugačije jer je jedan osumnjičeni dijete policijskog službenika", rekla je ona.

Bonus video: