Dva kandidata za predsjednika nijesu predala izvještaj ASK: Neki imaju značajnu imovinu, drugi i dalje kupuju na rate

Od 7 predsjedničkih kandidata, njih 5 podnijelo je Agenciji za sprečavanje korupcije redovne izvještaje o prihodima i imovini za prošlu godinu i izvještaje kandidata za predsjednike. To do sada nisu učinili Jakov Milatović i Goran Danilović. Dok neki kandidati raspolažu značajnom imovinom, drugi i dalje trguju na rate. Aleksa Bečić.

25969 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Aktuelni šef države i predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović za 12 mjeseci prošle i dva mjeseca ove godine zaradio je 33.765 eura.

Da je i na njegov džep uticalo povećanje plata preko programa "Evropa sad", potvrđuje to što Đukanović sada mjesečno prima 2.425 eura, a ranije je imao oko 2.200 eura.

Ima i stanove od 106 i 73 metra kvadratna, "stambeni prostor" od 47 kvadrata, više nestambenih prostora, garaža, podruma, pašnjaka, livada. Vlasnik je polovine kompanije "Global Montenegro" i četvrtine "Univerzitasa" - kompanije koja je osnivač Univerziteta Donja Gorica. Đukanović nije prijavio da ima gotovi novac i nije dao uvid u bankovne račune.

Kandidat Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić prijavio je da ima polovinu kuće od 360 i pomoćnog objekta od 73 kvadrata, kao i četvrtinu još dvije kuće od 120 i 80 metara kvadratnih, koje je stekao nasljeđem.

On nije prijavio iznos njegovih mjesečnih prihoda. Po skupštinskom izvještaju o zaradama, on je kao poslanik, od kraja aprila prošle godine zarađivao oko 1.890 eura.

Mandić je prijavio da njegova supruga Sanja ima 1.200 eura gotovog novca, a on je, za razliku od prošle godine dozvolio uvid u račune u bankama.

Predsjednički kandidat Demokrata Aleksa Bečić prijavio je 24.000 eura tokom prošle i dva mjeseca ove godine. Nema pokretne i nepokretne imovine, a i dalje trguje na rate pa se tokom ove godine na taj način zadužio skoro 880 eura, i mjesečno mu se odbija oko 150 eura. Dozvolio je uvid u bankovne račune.

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Draginja Vuksanović Stanković prijavila je prihod od skoro 28.500 eura koje je do kraja januara zaradila kao profesorica na Pravnom fakultetu i poslanica u Skupštini.

Vlasnica je dva stana trosobnog od 100 i dvosobnog od 69 kvadrata, dvije garaže, a prijavila je i da njen suprug, bivši VDT Ivica Stanković, ima dva trosobna stana od 124 I 135 metara kvadratnih, dvije garaže i pola vlasništva u porodičnoj stambenoj zgradi.

Stanković je u prošlogodišnjem izvještaju imao jedan trosoban i jedan dvosoban stan od 78 kvadrata. Ima i 106.000 eura u bankama od kojih je preko 28.000 - stambenog kredita dobijenog od Vlade a dio je dobio nasljedstvom i prodajom imovine. Ima i 6.800 eura gotovine, a Vuksanović Stanković skoro 5.500 eura. Ona nije dala saglasnost za uvid u njene račune.

Podgorički influenser Jovan Radulović vlasnik je polovine dvosobnog stana od 76 kvadrata. Prijavio je da on i supruga Irena Radulović imaju ukupno 7.000 eura gotovog novca, i još 23.000 eura potrošačkog kredita. Dao je uvid u bankovne račune.

Bonus video: