Roditelji povrijeđenih u tuči na Žabljaku: Protivteroristička jedinica postupala nehumano i neprofesionalno

"Izvadio je vatreno oružje. I šta je onda bilo? Nijesam dao da ga okrene put mene, pa je rekao da je to službeni pištolj I ako možemo da izađemo i zaboravimo na to da mu kasnije ne naprave problem", kazao je Pedović

33448 pregleda 27 komentar(a)
Pavlović i Bojović, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Pavlović i Bojović, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Tragovi krvi na snijegu ispred žabljačkog paba "Kino Durmitor", podsjetnik su na masovnu tuču koja se ovdje dogodila u subotu veče.

Iz Uprave policije sjutradan su ustvrdili da je njihovu Protivterorističku jedinicu, dok je bila van dužnosti, verbalno, a onda I fizički napala grupa alkoholisanih mladića I da su petorica napadača iz tuče izašla sa lakšim povredama.

S druge strane, roditelji dvojice povrijeđenih momaka tvrde da povrede nijesu tako bezazlene i da je specijalna policijska jedinica, koja je ovih dana na Žabljaku na obuci, postupala nehumano I neprofesionalno.

Otac učesnika incidenta Krsto Bojović kazao je da je "to strašno, to je bezobrazluk. To nije antiteroristička jedinica, ponašali su se kao teroristi te večeri".

Stojka Pavlović majka učesnika incidenta je kazala da ga ne brani, "sigurno da je kriv dok je sudjelovao u tuči, ali da 10 momaka nasrne na njega kad je krenuo kući, mislim da to nije ni ljudski ni profesionalni čin".

Bojović I Pavlović skreću pažnju da se specijalci nijesu legitimisali, kao I na blizinu stanice policije, gdje je sve moglo da se riješi mirnim putem.

Pavlović je dodala, "gdje im je stanica policije na metar ispred njih. Da su ga uzeli u naručje, odnijeli, žalili se I priveli ga, ja bih im ruku kao roditelj pružila".

Bojović ističe, "ako su imali znak prijetnje, zašto se nijesu legitimisali I rekli mi smo policajci. Nego da ih mlate redom gdje koga stižu".

Jedan je od učesnika incidenta je I osamnaestogodišnji Dalibor Pedović. Kaže da ih je policija napamet optužila da su bili u alkoholisanom stanju, jer ih nijesu alkotestirali.

Tvrdi i da mu je jedan od policajaca tokom incidenta umjesto značkom zaprijetio pištoljem.

Dalibor Pedović učesnik incidenta je kazao, "izvadio je vatreno oružje. I šta je onda bilo? Nijesam dao da ga okrene put mene, pa je rekao da je to službeni pištolj I ako možemo da izađemo i zaboravimo na to da mu kasnije ne naprave problem".

Na naše pitanje da li su specijalci na Žabljaku prekoračili ovlašćenja, iz Uprave policije danas nije bilo konkretnog odgovora. Samo ponavljaju da na tome trenutno radi Unutrašnja kontrola.

A da ovakvi događaji narušavaju reputaciju Žabljaka kao turističkog mjesta, poručuje prvi čovjek opštine.

Predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić je kazao da treba "intenzivirati rad Komunalne policije koja će kontrolisati radno vrijeme u kafićima I noćnim klubovima kako se ovakve scene više ne bi ponavljale".

Roditelji apeluju da se slučaj ispita do kraja I utvrdi precizna odgovornost obje strane. Ipak, dodaju da ih dosadašnje iskustvo opominje da institucije sistema u ovakvim situacijama rijetko snose odgovornost.

Stojka Pavlović je istakla "plašim se da će biti ona narodna- Vrana vrani oči ne vadi".

Bonus video: