Seksualno uznemiravanje: Suprotstavljanje umjesto ćutanja

Gošće Boja jutra saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu i članica Radne grupe za međunarodnu saradnju Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala Andreja Mihailović i Ana Jaredić, Centar za ženska prava

14012 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon što je producentkinja emisije "Dnevnica" Lejla Kašić prijavila Antonija Pušića zbog seksualnog uznemiravanja oglasio se i poznati muzičar koji se izvinjava svima koji su od njega očekivali kvalitetnije ponašanje pod pritiskom, ali ne i Kašić, dovodeći u pitanje njeno mentalno zdravlje.

Na šta je sve skrenuo pažnju ovaj slučaj? Koliko je žena u Crnoj Gori koje se nijesu usudile da prijave seksualno uznemiravanje, kao što je to sada uradila, Lejla Kašić? Na koji način aktuelni Krivični zakonik Crne Gore štiti žrtve i šta je planirano izmjenama istog?

Naše gošće su saradnica u nastavi na Pravnom fakultetu i članica Radne grupe za međunarodnu saradnju Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala Andreja Mihailović i Ana Jaredić, Centar za ženska prava.

U “Bojama jutra” na TV Vijesti u srijedu 15. marta i ove priče:

  • Može li se preko odjeće prenijeti zarazna bolest?
  • Državna lutrija biće ponovo organizovana do kraja godine: Na koji način pitamo direktora Uprave za igre na sreću Andriju Ćetkovića.
  • Šta planira koalicija "Ravnopravno" povodom pravilnika kojima se LGBT osobama ograničava doniranje polnih ćelija za liječenje steriliteta, a postupci medicinski potpomognute oplodnje zabranjuju ženama koje su u životnom partnerstvu?
  • Marko Pejović, direktor NVO "Uzor" gost rubrike "Pregled dnevne štampe".
  • Šta sve kontroliše "Oko sokolovo"?

Bonus video: