Roditelji ogorčeni zbog uslova u OŠ "Jovan Tomašević"

"Svjedočimo kišobranima, poplavama, ćebad, kante, vazduh katastrofalan, ničemu lijepome u školi kad je nevrijeme, za sve je osim za đecu. Evo sad se digao i parket", kaže Branković

2620 pregleda 4 komentar(a)

Voda koja se sliva niz zidove, poplavljeni podovi, oronuli plakari, memljive i vlažne prostorije, dotrajale klupe i table - ovako izgleda jedna od učionica OŠ "Jovan Tomašević", u Virpazaru.

Video i fotografije redakciji su dostavili roditelji, jer nijesmo dobili dozvolu da uđemo u školu.

Darinka Branković, majka troje djece, ogorčena je zbog uslova u kojima djeca borave.

"Svjedočimo kišobranima, poplavama, ćebad, kante, vazduh katastrofalan, ničemu lijepome u školi kad je nevrijeme, za sve je osim za đecu. Evo sad se digao i parket", kaže Branković.

Dodaje da škola nije ograđena, a u blizini su željeznička stanica i put.

"U školi je zagađen vazduh, vlaga je. Tu se odmah pojavi bronhitis. Ni sanitarije nemamo ništa, a škola ne može da nabavi ni nove klupe, table, kad pišemo kredom to se ništa ne vidi. Uslovi i za profesore su katastrofalni, a ni higijeničake koliko god da čiste to se ne vidi, jer je stari parket, slomljenih pločica".

Jedan od bivših đaka čija djeca danas pohađaju ovu školu, Radovan Pobor, razočaran je odnosom nadležnih prema djeci i obrazovanju.

"Ja sam u ovoj školi 80-ih godina prošlog vijeka, provodio svoje školske dane, i kada sam se vratio u svoje mjesto iz inostranstva, kada sam doveo svoju djecu da dobiju osnovno obrazovovanje, ja svaki put izađem tužan jer je stanje bilo bolje nego što je danas. Koja god vrata probate da otvorite morate da se borite ili samo što ne padnu, klupe, stolice, to je žalost da vidite na kojim ta jadna djeca sjede", priča Pobor.

OŠ „Jovan Tomašević“ pohađaju 73 đaka, prije dvije godine djelimično je saniran krov i fiskulturna sala, a renoviranje toaleta još uvijek se čeka.

Bonus video: