TV Vijesti provjeravaju: Koliko će pojeftiniti osnovne životne namirnice

Niže cijene 25 osnovnih životnih namirnica, različitih potrošača očekuju nas od utorka u marketima pet najvećih trgovačkih lanaca u zemlji

34136 pregleda 32 komentar(a)
Detalj iz jednog marketa, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz jednog marketa, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Televizija Vijesti je provjeravala, koliko će pojeftiniti osnovni životni proizvodi u sklopu akcije vlade i najvećih trgovačkih lanaca o formiranju antiinflatorne korpe sa 25 proizvoda.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je u dogovoru sa predstavnicima trgovačkim lanaca kreiralo program "Stop inflaciji", koji podrazumijeva definisanje antiinflacione korpe koja će sadržati najmanje po jedan artikal od 25 osnovnih namirnica, rekao je na jučerašnjoj sjednici Vlade resorni ministar Goran Đurović.

Niže cijene 25 osnovnih životnih namirnica, različitih potrošača očekuju nas od utorka u marketima pet najvećih trgovačkih lanaca u zemlji.

Neki najavljuju i proširenje liste i kažu da nema bojazni od nestašice sniženih proizvoda, jer će imati zamjenske artikle.

Građani pozdravljaju dogovor vlade i trgovačkih lanaca pretočen u akciju "Stop inflaciji".

Od pet velikih trgovačkih lanaca koje je kontaktirala TV Vijesti, iz četiri nisu dostavili podatke o sniženjima u svojim objektima. Ali u jednom od njih su najavili proširenje liste.

U Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma rečeno je da će u utorak, kada počinje akcija "Stop inflaciji", ministar Goran Đurović posjetiti markete u Podgorici koji su formirali antiinflacionu korpu.

Bonus video: