Milatović: Đukanović je organizovao fizički atak na mene

"Ja se nadam da će u narednih 15 dana policija i naše službe bezbjednosti uspjeti negdje da održe situaciju apsolutno pod kontrolom"

81789 pregleda 298 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je da je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u prvom krugu predsjedničkih izbora "dostigao maksimum" i da je ubijeđen da će u drugom krugu odnijeti veliku zajedničku pobjedu.

"Kao što sam obećao da ćemo uspjeti, sinoć sam pokazao da smo uspjeli. Ovo je prvo poluvrijeme, a u drugom čemo zapečatiti zajedničku pobjedu protiv politike podjele i siromaštva", kazao je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović gostujući u Vijestima u pola 7 na Televiziji Vijesti.

On je kazao da ne želi da monopolizuje pobjedu, jer je uvijek neko nosio baklju slobode u Crnoj Gori.

"Ovo je pobjeda jedne bolje, pravednije Crne Gore".

On se zahvalio svima koji su ga podržali u predsjedničkoj trci i svima koji su glasali na jučeranjim izborima

"Želim da budem predsjednik svih građana i to želim djelima da pokažem".

Zahvalio je svim parlamentarnim i vanparlemantarnim partijama na podršci.

"Poruke koje su došle od Mandića, Bečića, Abazovića i Danilovića su jako dobre i ono što sam rekao na nama je svima da zajednički zapečatimo ovu pobjedu 2. aprila i otvorimo vrata jedne demokratičnije i ekonomski razvijenije Crne Gore", rekao je Milatović.

On je kazao i da je u dobrim odnosima sa pobjednicima parlamentarnih izbora 2020. godine i dodao da je jutros čuo sa liderom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem.

"Sad je pred nama zajednička borba prvo 2 aprila, a onda idu vandredni parlamentarni izbori. Suština je nakon svega da nakon pobjede nad Đukanovićem 2. aprila dobijemo jednbu poitički stabilnu vladu, koja će nastaviti reforme koje smo započeli i uvesti zemlju u Evropsku uniju.

Komentarišući izjavu Đukanovića da će ostvariti pobjedu u drugom krugu i da računa na određene rezervoare glasova koji nijesu aktivirani u prvom krugu, Milatović je kazao da "kako je lagao ovaj narod 30 godina, tako sinoć vjerovatno malo laže i samog sebe".

"Đukanovićev maksimum je postignut sinoć. Ubijeđen sam da ću u drugom krugu odnijeti veliku zajedničku pobjedu nad jednim čovjekom prošlosti, podjela i siromaštva i da ćemo ga u potpunosti poslati u političku prošlost"

Dodao je i da je siguran i da će mnogi koji su glasali u nedjelju Đukanovića glasati za njega u drugom krugu.

"Svima je jasno da je to čovjek koji je u potpunosti prevaziđen političar".

Upitan u kojoj mjeri u drugom krugu očekuje mogućnost novih tenzija i incidenata, medijskih spinova i dezinformacija, Milatović je odgovorio:

"Ono što ja znam sasvim sigurno je da ću da nastavim da šaljem pozitivne poruke, da pričam o ekonomiji, stavljam akcenat na stvari koje nas ujedinjuju, da stavaljam fokus na evropske integracije. Šta će Đukanović da radi - to je Đukanovićev problem. Znate i sami da je taj čovjek u nedostatku argumenata organizovao fizički atak na mene. Ja se nadam da će u narednih 15 dana policija i naše službe bezbjednosti uspjeti negdje da održe situaciju apsolutno pod kontrolom".

Bonus video: