Milovac: Knežević je kadar koji je bio promovisan od strane Abazovića i Adžića

Borba protiv organizovanog kriminala je, kaže Milovac, više percipirana kao PR, kao neki marketing

13575 pregleda 19 komentar(a)

Simptomatično je da se na neki način slavi novi korak ka Crnoj Gori koja je oslobođena od kriminala bez ikakve zadrške da se pogleda u sopstveno dvorište i odgovornost. Jer Dejan Knežević je kadar koji je bio promovisan od strane premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti direktor Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Borba protiv organizovanog kriminala je, kaže Milovac, više percipirana kao PR, kao neki marketing.

Pomoćnik direktora policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je sinoć zbog navodne povezanosti sa dijelom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

"Tužilaštvo je izrazilo osnove sumnje, ne postoji još osnovana sumnja da je Knežević bio dio kriminalne organizacije. Vidimo da materijal koji je Crnoj Gori dostavljen od strane Europola, tzv. Sky transkripti su opet u žiži i imamo rezultate Tužilaštva kad je u pitanju procesuiranje tog materijala".

Milovac dodaje i da još ne postoji osnovana sumnja.

"Zato bi trebalo sačekati da se dobije više podataka i kada je u pitanju ovaj funkcioner i svi drugi prije nego budemo imali kompletnu sliku koliko su ova dva klana bila involvirana upravo u onim institucijama koje bi trebalo da se bore protiv njih", rekao je Milovac.

Bonus video: