Novaković Đurović: Odluka o rušenju nelegalnih objekata Đukanovića apsolutno zakonita

Novaković Đurović je u gostovanju na Televiziji Vijesti kazala da je 29. marta "na objektu zalijepljen poziv stranci da će 31. marta biti izvršen inspekcijski nadzor, mogao je da se pojavi i da eventualno da komentare"

59435 pregleda 459 reakcija 134 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović saopštila je da je odluka o rušenju objekata Mila Đukanovića apsolutno u skladu sa zakonom, te da se objekti mogu zakonito srušiti.

Novaković Đurović je u gostovanju na Televiziji Vijesti kazala da je 29. marta "na objektu zalijepljen poziv stranci da će 31. marta biti izvršen inspekcijski nadzor, mogao je da se pojavi i da eventualno da komentare".

Ona je ocijenila da je rušenje objekata "apsolutno u skladu sa zakonom", te da je inspektor samostalan u svom odlučivanju kada ima pravni osnov, jer su kako kaže, objekti podignuti suprotno planskoj dokumentaciji.

"Dokaz da se inspektor isključivo vodio svojim nadležnostima na tom prostoru je da osim ovih objekata imate i pomoćne objekte, za koje mi nemamo nadležnost da ih kontrolišemo. Inspektor je obavijestio Opštinu Nikšić koja je nadležna za te objekte", kazala je ona.

Bonus video: