Tužilaštvo formiralo predmet nakon objavljivanja teksta sveštenika SPC

Dat je nalog Upravi policije da prikupi potrebne informacije kako bi se utvrdilo da li je u ovom slučaju počinjeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

30545 pregleda 173 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Više tužilaštvo u Podgorici samoinicijativno je formiralo predmet nakon objavljivanja teksta "Ujedinjenje ili ukrajinizacija", sveštenika Ognjena Femića, juče na portalu IN4S, rečeno je Televiziji Vijesti iz tog tužilaštva.

Dat je nalog Upravi policije da prikupi potrebne informacije kako bi se utvrdilo da li je u ovom slučaju počinjeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve je u tekstu napisao da je sadašnja Crna Gora nastala na antidržavnim elementima i da je "antipod države" te da je prije tri godine počeo proces ujedinjenja srpskog naroda, odnosno proces stvaranja jednog velikog umjesto mnogo malih naroda, koji je nezaustavljiv.

Femić poručuje i da u tom ujedinjenju treba da učestvuju i muslimani jer je jedino tada ono legitimno. Zaključuje da je jedinstvo srpskog naroda spas od "ukrajinizacije" te da je prava, istinska Crna Gora sada u većini i da se ona pita.

Bonus video: