Radulović: Cijene namirnica po godišnjem tenderu iz jula 2022, novi u pripremi

"Planiram možda tužbu protiv onih koji su uznemirili javnost lažnim dojavama", kazala je direktorica Kliničkog centra

22987 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Radulović, Foto: Boje jutra
Radulović, Foto: Boje jutra

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović je komentarišući prijavu protiv više osoba iz te ustanove zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane, pojasnila da su cijene osnovnih namirnica po godišnjem tenderu iz jula 2022. godine.

Sindikat slobodnih radnika KCCG-a podnio je Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane, tvrdeći da ta ustanova plaća ulje i šećer po duplo većoj cijeni.

"Govorimo o nečemu što se desilo prije intervencije države da se koriguju cijene. Trenutno se litar ulja plaća po 2,8 eura, po godišnjem tenderu iz prošle godine. Priprema se ovogodišnji tender, pa ćemo vidjeti koja će biti cijena ovogodišnje nabavke ulja", rekla je Radulović u "Bojama jutra" na TV Vijesti.

Kazala je da je ponovo pozvala Inspekciju za javne nabavke da dođe u Klinički centar i sve ispita, te da očekuje posjetu danas. Podsjetila je da je ta inspekcija u novembru prošle godine konstatovala da je sve u redu.

"Grupa zaposlenih je pokrenula medijske spekulacije i pokrenuću sve pravne mjere da zaštitim Klinički centar. Planiram možda tužbu protiv onih koji su uznemirili javnost lažnim dojavama", istakla je.

Navela je da misli da će ovogodišnji tender biti raspisan i prije jula.

Direktorica KCCG-a je kazala da su od kraja 2020. primili 260 novih radnika.

Bonus video: