Roditelji najavljuju protest ako danas ne bude odgovora o tenderu za "Vladimir Nazor", ministarstvo čeka izvještaj EIB

Državna sekretarka Milijana Vukotić Jelušić rekla je da čekaju izvještaj EIB da su saglasni sa zahtjevima. Ako to ne bude danas, biće naredne sedmice, kazala je ona

13633 pregleda 5 komentar(a)
Jelena Milčošević, Foto: TV Vijesti
Jelena Milčošević, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 21.04.2023. 10:19h

Predstavnica savjeta roditelja Osnovne škole "Vladimir Nazor" Jelena Milošević rekla je da još danas čekaju odgovor hoće li se raspisati tender za izgradnju nove škole i da će, ako do toga ne dođe, organizovati i proteste

"Moramo zaštititi djecu, to je jedini vid da iskažemo nezadovoljstvo, da najavimo protest, jer je tender trebalo da bude raspisan već u srijedu, ali dokumentacija koja je predata Evropskoj investicionoj banci nije bila kompletna... Ukoliko ne budemo dobili makar datum da znamo kad će biti raspisan tender, bićemo prinuđeni da najavimo protest", rekla je ona u Bojama jutra na Televiziji Vijesti.

Kazala je da će protest najaviti vjerovatno za četvrtak naredne sedmice. "Nadamo se da će nam se neko javiti iz Ministarstva prosvjete sa lijepim vijestima", zaključila je ona.

Vukotić Jelušić: Ako ne bude danas, biće naredne sedmice

Državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Vukotić Jelušić u jutarnjem programu TV Vijesti kazala je da i u tom resoru čekaju izvještaj Evropske investicione banke da su saglasni sa zahtjevima.

Na pitanje da li je realno da to bude danas, kazala je - zašto da ne.

"Ako ne bude, biće naredne sedmice, ponedjeljak, utorak... Ne vidim potrebu za protestom, ali podstičem svaku vrstu javnog pritiska prema institucijama", istakla je ona.

Bonus video: