Viši sud: Nema smetnje da se podnese zahtjev da se Božoviću odobri potpisivanje naloga za isplatu plata

Portparolka Višeg suda Marija Raković kazala je Televiziji Vijesti da pritvoreno lice može nesmetano da komunicira sa advokatom i sud ne može da se miješa niti kontroliše sadržinu njihove komunikacije

27542 pregleda 24 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nema nikakve smetnje da advokat pritvorenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića podnese zahtjev sudiji za istragu da odobri Božoviću da potpiše naloge za isplatu plata zaposlenima.

To je Televiziji Vijesti saopšteno iz podgoričkog Višeg suda na pitanje - da li sudija za istragu može da dozvoli Božoviću da u Istražnom zatvoru potpiše naloge za zarade ili je to nekim propisom zabranjeno.

Portparolka Višeg suda Marija Raković kazala je Televiziji Vijesti da pritvoreno lice može nesmetano da komunicira sa advokatom i sud ne može da se miješa niti kontroliše sadržinu njihove komunikacije.

"U slučaju potrebe za potpisivanjem bilo kakvih dokumenata koji nisu striktno vezani za odbranu okrivljenog, nema nikakve procesne smetnje da se u tom pravcu podnese zahtjev sudiji za istragu, koji će o tome donijeti odluku", kazala je Raković.

"Vijesti" su danas objavile da uoči prvomajskih praznika, aprilsku platu u Budvi, osim opštinske administracije koja broji 630 zaposlenih, nisu primili ni radnici Vodovoda i Komunalnog, njih oko 600, a platu čeka i oko 400 zaposlenih u lokalnim javnim ustanovama Grad teatar, Narodnoj biblioteci, Muzejima i galerijama, kao i Mediteranskom sportskom centru, Radio-Televiziji Budva i Turističkoj organizaciji.

Opštinske firme na čijem su čelu kadrovi iz Božovićevog DF-a imaju svoje izvore prihoda, ali ni oni nisu isplatili plate, jer je, po informacijama Vijesti, menadžment tih firmi odlučio da se "solidariše" sa ostalima.

Bonus video: