Savić: Suđenja Medenici i Jovaniću prioritet, Specijalno odjeljenje zatrpano predmetima

Predsjednik Višeg suda navodi da je broj neriješenih predmeta u Specijalnom odjeljenju tog suda dostigao istorijski rekord

36270 pregleda 82 reakcija 22 komentar(a)

Gotovo svakodnevna hapšenja po nalogu Specijalnog tužilaštva ulivaju nadu građanima da će pravda konačno pokucati i na vrata onih koji su koliko do juče bili nedodirljivi. Ali, od hapšenja do pravnosnažnih presuda je dug put, a glavnu riječ treba da daju sudije Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici.

Predsjednik tog suda Boris Savić u razgovoru za TV Vijesti otkriva da je broj neriješenih predmeta u Specijalnom odjeljenju dostigao istorijski rekord, a upozorava i da su, zbog nedostatka kadra, novoizabrane sudije direktno iz osnovnih sudova ušle u Specijalno odjeljenje.

Kao prioritetna označava suđenja Vesni Medenici, Blažu Jovaniću i drugim bivšim visokim funkcionerima, od kojih su se mnogi našli iza rešetaka zahvaljujući transkriptima sa Skaj aplikacija. Hoće li to biti pravno valjani dokazi znaće se sa prvim pravosnažnim presudama, ističe Savić u razgovoru za TV Vijesti.

Bonus video: