Milatović: U komunikaciji sam sa Spajićem, postoje različita mišljenja i drugačiji stavovi...

Iako je ostalo svega 12 dana za predaju lista za parlamentarne izbore, zamjenik predsjednika PES kaže da će se više detalja o njihovom nastupu znati u narednim danima, ali da nema ništa protiv saradnje sa partijama koje su ga podržale na proteklim predsjedničkim izborima

42803 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je, uprkos spekulacijama da među njima postoje nesuglasice nakon sjednice Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES), u komunikaciji sa liderom te partije Milojkom Spajićem.

Kaže da je sa Spajićem sinoć dugo razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji i zajedničkim planovima, te da različiti stavovi među njima svjedoče demokratiji.

Iako je ostalo svega 12 dana za predaju lista za parlamentarne izbore, zamjenik predsjednika PES kaže da će se više detalja o njihovom nastupu znati u narednim danima, ali da nema ništa protiv saradnje sa partijama koje su ga podržale na proteklim predsjedničkim izborima.

Istovremeno je kritikovao nedavne izmjene Zakona o Centralnoj banci kojima mu je parlamentarna većina oduzela jednu od nadležnosti – da predlaže guvernera Centralne banke.

"Nisam previše srećan zbog načina na koji je Zakon o Centralnoj banci doživio izmjene i dopune u Skupštini. Čini mi se da ovim mojim stavom potvrđujem dodatno i stav međunarodnih finansijsih organizacija koje su imale sličan stav. Sa gospodinom Spajićem sam u komunikaciji, sinoć smo se posljednji put čuli, dugo razgovarali i o trenutnoj političkoj situaciji i o zajedničkim planovima, tako da, znate kako, postoje različita mišljenja, postoje i drugačiji stavovi u odnosu na ista pitanja, ai mislim da je u tome i poenta ove nove demokratije koja je trenutno konačno zaživjela u Crnoj Gori", rekao je Milatović nakon svečane dodjele nagrada Asocijacije menadžera (AMM).

Bonus video: