Savović: Test iz engleskog koji se pojavio na vajber grupi je prošlogodišnji

Savović tvrdi da nije bilo masovnog prepisivanja, i poručuje da će mnoge iznenaditi rezultati testova iz maternjeg

9576 pregleda 10 komentar(a)

Testovi iz engleskog koji su se pojavili na vajber grupama juče su prošlogodišnji, što znači da nije došlo do curenja maturskih testova iz engleskog jezika, rekao je u Bojama jutra direktor Direktorata za opšte, srednje i cjeloživotno obrazovanje Slobodan Savović.

"U susret ovom maturskom i stručnom ispitu, a poučeni prethodnim iskustvima izvršili smo pravovremene pripreme i na ovom maturskom ispitu smo imali određene promjene. U svakoj učionici test administratora i izaslanika Ispitnog centra. Imali smo i kolege iz Ministarstva koje su bile podrška školama da se ovaj proces što bolje odvije", rekao je Savović.

Navodi da tokom polaganja engleskog prvi pokazatelji govore da nije bilo masovnog kršenja pravilnika.

"Ono što smo vidjeli na portalima nije tako, nije bilo curenja testa iz engleskog. To što se pojavilo u tri minuta do 11 u učeničkoj grupi je test prethodnih godina, ne ovaj", rekao je Savović.

Dodaje da je bilo većeg broja oduzimanja mobilnih telefona.

"Prepisivanje nije blo masovno što govori i prvi ispit, iz maternjeg jezika. Kada komisija za ocjenjivanje izađe sa rezultatima testova iz maternjeg jezika, mislim da će se mnogi iznenaditi koliki će biti procenat učenika koji su ponavljali ili su diskvalifikovani sa ispita", poručio je Savović.

Bonus video: