Stijović: Osnovci na nesmotren način pokušali da se našale sa drugovima, fotografisali plastični pištolj...

"Posebna pažnja posvećena je praćenju društvenih mreža", a policija je, dodaje Stijović, "uvijek u blizini svečanih prostora gdje se organizuju maturske i polumaturske večeri"

8082 pregleda 1 komentar(a)
Stijović, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Stijović, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Koordinator Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje nasilja u porodici i maloljetničke delikvencije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Rade Stijović saopštio je da smo od tragičnog događaja u Beogradu, u Glavnom gradu imali više od pet prijava gdje su učenici osnovnih škola na nesmotren način pokušali da se na ružan način našale sa drugovima, pri čemu su fotografisali plastični pištolj i poslali na Viber grupu.

Stijović je to kazao Bojama jutra televizije "Vijesti", istkavši da su odmah po saznanju, iz škole obavjestili policiju.

"Kada je škola završila svoje aktivnosti mi smo ta lica, zajedno sa roditeljima, doveli u Odjeljenje bezbjednosti, obavljen je razgovor, upoznat je nadležni tužilac za maloljetnike. Shodno da se radi o licima koja su krivično neodgovorna, upoznat je Centar za socijalni rad i dalje praćenje tih učenika biće nadležnost Centra", kazao je Stijović.

Stijović ističe da smo imali dva događaja u Baru gdje su lica zadobila teške tjelesne povrede te da se u oba radi o učenicima, dok je jedan događaj bio u školi, a drugi na javnom mjestu.

"Radi se o učenicima srednjih škola", pojasnio je Stijović.

On naglašava da je Uprava policije preduzela nove mjere u cilju suzbijanja vrnjačkog nasilja, te sve srednje škole, školska dvorišta obilaze policijski službenici, inspektori u civilu, a obilaze se i osnovne škole.

"Posebna pažnja posvećena je praćenju društvenih mreža", a policija je, dodaje Stijović, "uvijek u blizini svečanih prostora gdje se organizuju maturske i polumaturske večeri".

Na kraju, Stijović je kazao da su djeca, maloljetnici, bezbjedni.

Bonus video: