Injac: Prema Statutu se odbori direktora ne biraju na konkursu, nismo stigli da promijenimo te akte

Rekla je i da uvijek ostavlja prostor za provjeru nečijeg rada

24080 pregleda 97 reakcija 46 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 12.05.2023. 08:34h

Odbori direktori se prema Statutu ne biraju na konkursima, nego na način koji je i do sada bio primjenjivan, koji je predviđen postojećim aktima, a koje nismo stigli da promijenimo. Nije postojala mogućnost da se raspisuju konkursi, međuti, biće raspisano za izvršne direktore preduzeća.

To je u Bojama jutra rekla gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Objasnila je da su članove odbora direktora, prema koalicionom sporazumu, predlagale partije koje čine vlast, te da će dijeliti odgovornost.

"Tačno se zna šta su dužnosti i obaveze odbora direktora. Vjerujem da su partije svjesne toga šta su očekivanja od odbora direktora i da će rezultati biti vidljivi. Ne bih voljela da u startu donosimo zaključke o nečijim kompetencijama. Njihov rad će imati veze sa planiranom revizijom stanja u tim preduzećima", rekla je Injac.

Rekla je i da uvijek ostavlja prostor za provjeru nečijeg rada.

"Ukoliko ne budu zadovoljavali očekujem da će partije, konstituenti vlasti i građani na to ukazivati...".

Dodala je i da ne planiraju da imenovani odbori ostanu tu sve četiri godine.

Kada je riječ o Gradskoj televiziji, Injac je rekla da će sledeće sedmice biti pozvana medijske zajednica Crne Gore kako bi se razgovaralo o Gradskoj.

"Izuzetno veliki broj ljudi, političara mi se javio i rekao da treba tražiti rešenje za Gradsku TV. Ona može biti odličan servis za građane".

Rekla je da će saslušati mišljenje struke i da planira da na taj način rješava probleme.

"Tu vrstu odluke treba da donesemo zajedno".

Istakla je da postoji jasna procedura kada je u pitanju oglašavanje i zapošljavanje na Gradskoj, a da je jasno da se za ovu televiziju ne treba naći političko rešenje.

"Ovih šest mjeseci je prolongiran ostanak menadžmenta u svih preduzećima, a mi sada brzo moramo pokazati rezultate našeg rada".

Poručila je da želi da kada ode iz Opštine Podgorica, njeni rezultati budu vidljivi svima.

"Prvo će biti u fokusu rada prikupljanje dokumentacije vezane za javne nabavke, kadrovsku politiku... Nemam precizan podatak koliko je bilo zaposlenih, ali kada sam počela da radim saznala sam da je 820 ljudi zaposleno u gradskoj administraciji, a to je veliki broj. Svi ti pojedinci su se zaposlili u nekim vrstama procedura, koje ćemo takođe provjeriti. Od 2021. do danas izuzetno se povećao broj", kazala je Injac.

Bonus video: