Drašković: Proširenje otvorenosti aerodroma donijelo bi milionski minus

Izvršni direktor Aerodroma je, govoreći o eventualnom davanju aerodroma pod koncesiju, kazao kako smatra da državni monopol ne treba pretvarati u privatni

9761 pregleda 3 komentar(a)

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Vladan Drašković kazao je da je razrađivano nekoliko scenarija za eventualno proširenje otvorenosti crnogorskih aerodroma, ali da su analize pokazale da bi minus bio milionski.

"Minus se kreće od 1,3 miliona eura do 3,3 miliona eura", kazao je on u Bojama jutra na TV Vijesti.

Povećana bi, kako je istakao, bila opasnost da će "postojeći saobraćaj da se rasprši na tu veću otvorenost", stvarajući veći trošak.

Drašković je najavio da će Agencija za civilno vazduhoplovstvo u srijedu sertifikovati Aerodrom Podgorica.

"I taj se posao priveo kraju, čast mi je da sam savremenik tog trenutka", kazao je on.

Drašković je, govoreći o eventualnom davanju aerodroma pod koncesiju, kazao kako smatra da državni monopol ne treba pretvarati u privatni, uz pretpostavku da se racionalno upravlja i "ponese razvoj na sopstvenim leđima".

"Mislim da je to moguće i da to treba uzeti u obzir", naveo je on.

Drašković je, na pitanje da li je tačno da Aerodromi blokiraju tri linije kompanije Air Montenegro i jesu li od početka sezone opslužili letove za Tel Aviv, Lion i Nant, kazao da pružaju usluge na gornjoj granici svojoj mogućnosti, svim zainteresovanim avio-prevoznicima.

"Ukoliko nekom zahtjevu ne možemo da izađemo u susret, to ne bih nazvao blokadom bilo čega. Pomenute rute jesmo opslužili od početka ljetnje sezone i tako ćemo da nastavimo opet, na gornjoj granici svojoj mogućnosti, za sve rute za koje su zainteresovani avio-prevoznici", istakao je.

Bonus video: