Adžić: Nema najava da bi moglo doći do problema tokom inauguracije

Za sada je, kazao je, potvrđeno prisustvo preko 200 zvanica koje će inauguraciji prisustvovati uz pratnju svojih timova. Prisutvo Vučića i dalje nije zvanično potvrđeno

16103 pregleda 117 reakcija 23 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 19.05.2023. 08:48h

Nema najava da bi moglo doći do problema i da bismo mogli imati nepredviđene okolnosti koje bi mogle ugroziti inauguraciju novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, rekao je u Bojama jutra ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Za sada je, kazao je, potvrđeno prisustvo preko 200 zvanica koje će inauguraciji prisustvovati uz pratnju svojih timova.

"Imamo tri intenzivna dana. Večeras ćemo na Trgu imati spektakulran događaj, proslavu Dana nezavisnosti. Biće preko hiljadu zvanica, biće to sadržajan skup na kom će biti prisutan veliki broj štićenih ličnosti", rekao je Adžić.

A onda u nedjelju slijede proslave Dana nezavisnosti širom Crne Gore.

Adžić je rekao da je na predlog direktora Uprave policije Nikole Terzića formiran Operativni štab koji će voditi računa o bezbjednosti sva tri dana.

"Sve raspoložive snage UP će biti angažovane. Dugujemo zahvalnost tim službenicima jer će biti na radnim zadacima dok ostali budu slavili. Imamo dovoljan broj policijskih službenika neki će raditi prekovremeno. Imamo preko 1.500 upražnjenih mjesta za policijske slžbenike, radimo u tim uslovima, ali oni odgovorno rade, često i prekovremeno i ispunjavaju svoje obaveze", poručio je ministar.

Adžić kaže da je u razgovoru o organizaciji inauguracije sa Milatovićem iznio svoje viđenje, i rekao da je za Upravu policije mnogo jednostavnije da se taj događaj obezbijedu u Podgorici, ali da može da odabere bilo koje mjesto u Crnoj Gori za taj čin.

"Crna Gora nema bilo kakav problem sa organizacijom bilo kakvog događaja kada je u pitanju ono što je zvanični državni protokol. Ne vidimo bilo koju grupu ili pojedinca koji bi mogao da ugrozi državni protokol koji se mora sprovesti. Vrijeme gdje su pojedine grupe iz najgorih pobuda pravile određene probleme je za nama. Svako ima pravo da iskaže nezadovoljstvo, ali ono što su bili porivi onih koji su izgubili vlast, kada su više puta pokušali da destabilizuju Crnu Goru, zaista je nešto što više nećemo gledati", istakao je Adžić.

Objašnjava da je mnogo više službenika u Podgorici i da se takvi događaji, sa mnogo zvanica, češće organizuju u Podgorici, više je pristupnih puteva...

"I da je odabrano Cetinje, sve je moglo da se završi".

Na pitanje kako kao rođeni Cetinjanin gleda na tu odluku Adžić odgovara da ne bi dijelio gradove po Crnoj Gori.

"Da se ovaj događaj u bilo kojem gradu odigrao vjerujem da bi to bila velika čast. Mislim da bi i Cetinje tim događajem bilo počastvovano. Kao Cetinjaninu bilo bi mi draže da se taj događaj održao na Cetinju. Kao ministru policije, draže mi je da što se održava u Podgorici", rekao je.

MUP i dalje nije dobio zvaničnu potvrdu o dolasku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bonus video: