O Deklaraciji o poništenju nezavisnosti Kosova u SO Zeta kada se steknu zakonski uslovi

Iz zetskog DPS-a poručuju da nema pravnog osnova da se Deklaracija nađe pred odbornicima, i pozivaju Demokrate i SNP da se javno izjasne o naumu DF-a o povlačenju priznavanja Kosova

15516 pregleda 40 reakcija 24 komentar(a)

Pred odbornicima Skupštine opštine Zeta uskoro će se naći Inicijativa za donošenje Deklaracije o poništenju nezavisnosti države Kosovo, koju su podnijeli odbornici Demokratskog fronta i Prave Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Opštine, Luka Krstović iz Demokrata, kaže da se to neće desiti u četvrtak, kako se moglo čuti od predsjednika Opštine Mihaila Asanovića, osim ako sjednica ne bude održana mimo propisa.

Iz zetskog DPS-a poručuju da nema pravnog osnova da se Deklaracija nađe pred odbornicima, i pozivaju Demokrate i SNP da se javno izjasne o naumu DF-a o povlačenju priznavanja Kosova.

Asanović je juče rekao kako očekuje da Krstović na dnevni red sjednice u četvrtak stavi Deklaraciju. Krstović objašnjava da će to učiniti, ali da sjednice ove nedelje neće biti.

"Apsolutno sporenja nema, ja sam jasno ukazao gospodinu Asanoviću u petak, a i gospodinu Markoviću i njegovom potpredsjedniku u subotu da će se ta inicijativa naći na dnevnom redu u regularnom postupku, kako su oni i tražili a zaista se čudu ne mogu načuditi kakva se to Skupština pominje u četvrtak jer takve Skupštine neće biti, osim ako ona bude na neki način bude održana mimo regula i mimo propisa koje propisuje naše zakonodavstvo", rekao je Krstović.

Inicijativu za donošenje Deklaracije podnijeli su 12. maja odbornici DF-a i Prave Crne Gore.

Krstović kaže da izjašnjenje o ovom dokumentu, moraju pratiti zakonske procedure.

Iz zetskog odbora DPS-a pozivaju Krstovića da Inicijativu ne uvrsti u dnevni red zetske Skupštine, a Demokrate i SNP kao koaliicione partnere Fronta, da se izjasne o dokumentu.

Demokrate, koje su koalicioni partneri DF-a u Zeti, još nisu zauzele stav o ovom pitanju.

"Do ovog trenutka, zvaničnih razgovora u Klubu demokrata nije bilo. Najavljujem i mogu da jasno kažem da će ova tema, kao i sve ostale, biti na dnevnom redu našeg odborničkog kluba. Primijetio sam i jedan medijski tekst u kome jedan naš odbornik ima određeni stav, računam da ćemo o tom stavu još razgovarati i iznijeti našu argumentaciju", rekao je Krstović.

SO Zeta broji 32 odbornička mjesta, od kojih 16 ima Demokratski front, Demokrate sedam, SNP jednog odbornika, a opozicioni DPS osam.

Bonus video: