Žabljak i dalje nema uređen gradski trg: Nova vlast najavljuje promjenu, ali...

Dok su se borili za glas uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora, iz Durmitorske inicijative koja danas predvodi vlast na Žabljaku, građanima su obećavali savremni kompleks za okupljanje i rekreaciju

9906 pregleda 2 komentar(a)
Animacija trga, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Animacija trga, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako svake godine, naročito u ljetnjem periodu, na Žabljak dolaze ljudi iz svih krajeva svijeta, gradić podno Durmitora, osim prelijepe prirode odavno im ne nudi nove sadržaje.

Nema čak ni uređen gradski trg koji bi bio mjesto centralnog okupljanja.

Da će se to promijeniti, najavljuje nova lokalna vlast, ali se uzdaju u pomoć države. Nadu ne gube ni Žabljačani.

Dok su se borili za glas uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora, iz Durmitorske inicijative koja danas predvodi vlast na Žabljaku, građanima su obećavali savremni kompleks za okupljanje i rekreaciju.

Od namjere da prostor gdje se nekad nalazila kasarna "Radoje Dakić", površine 15 hektara, pretvore u koristan i reprezentativan prostor nijesu odustali, poručuje prvi čovjek Opštine, Radoš Žugić.

Prednost prostora koji je više od decenije zapušten i koristi se kao odlagalište građevinskog otpada je i u tome što je jedan od rijetkih na Žabljaku u državnom vlasništvu.

Idejno rješenje predviđa i adaptaciju susjedne zgrade Doma zdravlja, što bi bilo od posebnog značaja, budući da u ovdašnje zdravstvene objekte dugo nije bilo nikakvog ulaganja.

Oni koji žive u blizini kažu da su i Durmitorci i turisti željni novih sadržaja, kao i da je Žabljak odavno zaslužio da mu se posveti više pažnje.

A dok ovaj veliki projekat čeka razradu, Žugić najavljuje da će postojeći gradski trg, koji trenutno služi samo kao parking zona, početi da se adaptira. Za to je ovogodišnjim opštinskim budžetom izdvojeno 60.000 eura.

Da će se nakon prošlogodišnje smjene vlasti na Žabljaku, obećanja zaista pretočiti u djela, nadaju se njegovi stanovnici.

Bonus video: