Mještani Trumbarina nemaju regulisano sanbdijevanje vodom: "Pojedini funkcioneri DPS zloupotrebljavali problem"

Dok jedni vode u kući uopšte nemaju, drugi je koriste iz neispitanog improvizovanog bazena ili iz potoka

8077 pregleda 1 komentar(a)
Detralj iz Trumbarina, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detralj iz Trumbarina, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Oko 20 kuća u bjelopoljskom zaseoku Trumbarine, udeljenom nepuna četiri kilometra od centra Bijelog Polja nema regulisno snabdijevenje vodom.

Rješavanje ovog problema svelo se na neispunjena preizborna obećanja.

Iz mjesne zajednice, vodovoda i sekretarijata za izgradnju Opštine Bijelo Polje ponovo najavljuju sastanak sa istom temom.

Dok jedni vode u kući uopšte nemaju, drugi je koriste iz neispitanog improvizovanog bazena ili iz potoka.

Obećanja o rješenju snadbijevanja vodom uglavnom stižu pred svake izbore, pa su pojedini funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS), kako tvrde neki mještani, ovakav problem zloupotrebljavali u političke svrhe, na način što su rješenje nudili, ako se izađe na glasanje.

Mještani Mjesne zajednice Nedakuse, kojoj pripada zaselak Trumbarine spremni su da učestvuju u radovima i troškovima potrebnim za obezbjeđivanje normalnog vodosnadbijevanja, ali Vodovod treba da napravi plan i specifikaciju za postojeći bazen sa kojim će poći u Opštinu .

Iz Vodovoda potvrđuju da su specifikacije napravljene još 2019. godine i dostavljene mještanima. Prema takvom planu vodosnadbijevanje za 15 domaćinstava bi se riješilo za nešto više od 15 hiljada eura.

Novoizabrani opštinski sekretar za izgradnju Mensur Hajdarpašić kaze da će narednih dana organizovati sastanak sa predstavnicima Vodovoda.

U slučaju neispunjavanja njihovih zahtjeva, mještani najavljuju radikalnije poteze .

Bonus video: