Partije obećavaju jeftinije stanove i pomoć: Podstanari sumnjaju, jer su ih se sjetili baš u kampanji

Osnivanje stambenog fonda, subvencije, beskamatni stambeni krediti, dio su onoga što obećavaju partije koje godinama unazad to pitanje nijesu potezale u Skupštini ili u Vladi, kao i one koje se bore da prvi put budu na mjestima odlučivanja

11891 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Borba za glasove na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna donijela je i neke nove teme.

Tako mnoge partije ovih dana obećavaju jeftinije stanove i pomoć podstanarima.

U Udruženju podstanara sumnjaju da će se obećano ostvariti dok u NVO sektoru koji prati ovu oblast tvrde da su rješenja uglavnom loša i da je malo toga ostvarivo.

Više od 30 hiljada podstanarskih porodica, koliko ih po nekim podacima živi u Crnoj Gori, slušajući predizborna obećanja, moglo bi da se nada sigurnom krovu nad glavom.

Osnivanje stambenog fonda, subvencije, beskamatni stambeni krediti, dio su onoga što obećavaju partije koje godinama unazad to pitanje nijesu potezale u Skupštini ili u Vladi, kao i one koje se bore da prvi put budu na mjestima odlučivanja.

Iako vjeruju da je sve ovo ostvarivo u praksi, oni koji iznajmljuju stan, ipak sumnjaju u namjere političara. Tim prije, što su ih se, kažu u Udruženju podstanara, sjetili baš u kampanji, a do sada su se obraćali i poslanicima i ministrima.

A, obećanja za političare nikad dosta ali je pitanje šta će s njima biti nakon 11. juna.

Bonus video: