Milovac: Radnike drže na kratkoročnim ugovorima i pokušavaju da utiču na izbornu volju

Objasnio je da sistem siguran glas više na funkcioniše

17239 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Zadnji podaci koje smo prezentovali pokazuju da mehanizam predizbornog zapošljavanja nije napušten od strane nove vlasti, rekao je u Bojama jutra direktor Istraživačkog centra Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

"Izborna reforma koja se nije desila je motivisala i poliitčke partije i njihove kadrove u državnim insttucijama da nastave da rade ono na čemu je prethodna vlast izgradila kompletan sistem", rekao je Milovac.

Prema podacima MANS-a ove godine sklopljeno preko 12.000 ugovora o zapošljavanju, a prednjače obrazovanje i zdravstvo.

"Više od 50 odsto od tih 12 hiljada ugovora su kratkoročni ugovori. Tog radnika, potencijalnog birača držite na kratkoročnim ugovorima i pokušavate da utičete na izbornu volju", rekao je Milovac.

Objasnio je da sistem siguran glas više na funkcioniše.

"Trenutna vlast je imala kratki period da uradi ono što je DPS uradio za tri decenije, zbog toga su brojke o zapošljavanju tako frapantne".

Na pitanje kako su shvatili to što je premijer Dritan Abazović rekao da MANS vodi kampanju za jednu političku opciju, Milovac kaže da je to narativ koji su mislili da se neće ponavljati nakon 2020. godine.

"Sve što iznesemo da se doživi kao nedobronamjerna kritika, iako je svojevrsno ogledalo.Vlada na prvu neravninu u komunikaciji tako reaguje, opet smo mi neprijatelji države, taj narativ je posljedica nedostatka argumenata", smatra Milovac.

Bonus video: