Spajić: Nećemo praviti vladu sa onima koji zloupotrebljavaju institucije

Spajić je rekao da kao princip za formiranje vlade postavljaju to da jedine političke funkcije budu ministarske i one državnih sekretara

26971 pregleda 37 reakcija 10 komentar(a)
Spajić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Spajić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Milojko Spajić, lider Pokreta Evropa sad (PES) i nosilac liste "Evropa sad - Milojko Spajić" na parlamentarnim izborima 11. juna kazao je da PES neće praviti vladu sa onima koji zloupotrebljavaju državne institucije.

On je kazao da je to princip i razlog zbog čega se govorilo da neće ići sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

On je prethodno u emisji Završna debata na Televiziji Vijesti optužio premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića koji su iz Građanskog pokreta URA da su brutalno zloupotrijebili državne institucije.

Lider Demokratske Crne Gore i nosilac liste "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji" koju još čini i GP URA Aleksa Bečić kazao je da neće sarađivati jedino sa DPS i da se zalažu za što širi sastav vlade i parlamentarne većine.

Nije decidno odgovorio da li će Demokrate pregovarati sa PES ukoliko PES ne bude želio da pregovara sa GP URA.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević je kazao da su za saradnju sa svima osim sa DPS.

Knežević je kazao da predlaže moratorijum na stvari koje ih dijele i pitao Bečića i Spajića mogu li da odmah dogovore da će formirati vlast nakon izbora, bez DPS-a.

Spajić je rekao da kao princip za formiranje vlade postavljaju to da jedine političke funkcije budu ministarske i one državnih sekretara.

Bonus video: