Marković: Za dobar rezultat DPS-a zaslugu ima i afera koju je proizveo Abazović; Nenezić: PES ima veliku odgovornost

"Ono što smo čekali je da li će Socijaldemokratska partija (SDP) uspjeti da dobije tri odsto kako bi imala mandat, ali to se nije desilo - po onome što smo vidjeli radi se o malom broju glasova, oko 300, 350. Blizu je bila i partija Vladimria Leposavića je bila blizu mandata", navela je Nenezić

38819 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Marković i Nenezić u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti
Marković i Nenezić u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti

Izvršna direktorica Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) Ana Nenezić saopštila je da nakon obrađenih preko 99 odsto biračkih mjesta i listića nema značajnijih izmjena u odnosu na podatke od nedjelje veče.

"Promjena je samo jedan više mandat za Pokret Evropa sad (PES), jedan manje za Demokratsku partiji socijalista (DPS), dok je Socijalistička narodna partija (SNP) sa 3,1 odsto glasova uspjela da ostane iznad praga", istakla je Ana Nenezić.

Ona je gostujuću u Bojama jutra na Televiziji Vijesti naglasila da to nisu konačni rezultati i da ih može objaviti samo Državna izborna komisija.

Parlamentarni izbori
foto: CeMI

"Ono što smo čekali je da li će Socijaldemokratska partija (SDP) uspjeti da dobije tri odsto kako bi imala mandat, ali to se nije desilo - po onome što smo vidjeli radi se o malom broju glasova, oko 300, 350. Blizu je bila i partija Vladimria Leposavića je bila blizu mandata", navela je Nenezić.

Smatra da je PES dobio veliko povjerenje, ali i veliku odgornost.

"Mislim da je veoma važno da razumuju kolika je ta njihova odgovornost, posebno jer se nalazimo u specifičnom položaju u procesu evropskih integracija. Stabilna politička vlada je nešto što je pitanje svih pitanja", kaže ona.

Nikola Marković, generalni direktor Radio televizije Nikšić, kaže da su rezultati uglavnom očekivani, uz jedno ili dva iznenađenja.

"Neočekivano, mislim da nijedno istraživanje nije predviđalo, jeste dobar rezultat DPS-a, pogotovo na tako maloj izlasnosti. Mnogi su pretpostavljali da su kući ostali njihovi glasači. Tako da ponavljam, DPS je napravio odličan rezultat", istakao je Marković.

On smatra da zasluge za to ima i "afera Do Kvon".

"Afera koju je proizveo Dritan Abazović dovela je do nečega što je on možda želio, a to je da je oštetio PES, a sa druge strane i ono što nije želio - oštetio je svoju koaliciju. Sve to je po mom sudu dovelo do rasta glasača DPS-a", zaključio je Marković.

Bonus video: