Đurović: Vlada na temelju vladavine prava i evropskih vrijednosti isključuje DF i DPS

On smatra da je glavna prepreka efikasnijem radu institucija pa i formiranju vlade nedostatak liderskog potencijala u partijama

3825 pregleda 12 komentar(a)

Ukoliko se zaista želi na temelju vladavine prava, antifašizma, evropskih vrijednosti formirati vlada onda to isključuje i Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista (DPS), rekao je u pregledu štampe u Bojama jutra Goran Đurović iz Media centra.

On smatra da je glavna prepreka efikasnijem radu institucija pa i formiranju vlade nedostatak liderskog potencijala u partijama.

"Ono što nedostaje jeste više integriteta za vođenje političkih partija kod većine lidera, jer je ta opsjednutost potrebom da se osvoji što veći komad vlasti i da se uspostavi što veća kontrola nad radoom institucija dramatična i dovodi do situacija da umjesto da se racionalno i na bazi vrijednosti koje makar deklarativno baštine, uđe u pregovore...", rekao je Đurović.

Dodaje da u Crnoj Gori svi očekujemo neizvjesnost.

"To je isključivo zahvaljujući liderima političkih partija koji nisu dorasli svom poslu. Na to godinama ukazujem, nisu bili dorasli svom poslu ni kao opozicija, ni kao vlast, a ne primjećujem ni kod onih koji su novi na političkoj sceni. Mislim da su izjave pretjerane i da neće doprinijeti tome da se sjedne za sto", rekao je Đurović.

Dodaje da bi volio da se za početak oni koji su osvojili najviše mandata dogovore na temelju svojih vrijednosti sa drugim političkim subjektima šta će biti prioriteti nove vlade.

Bonus video: