Palibrk: Po urgentnoj proceduri izgraditi paviljone za đake, tražimo decidni odgovor predstavnika Ministarstva prosvjete

Prema riječima jednog od roditelja, dvije nedelje pred kraj školske godine su saznali za plan da se đaci izmjeste u "podrumu stambene zgrade" pod brdom Ljubović

4484 pregleda 5 komentar(a)
Palibrk, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Palibrk, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Roditelji učenika Osnovne škole "Oktoih" iskazali su nezadovoljstvo zbog odluke Ministarstva prosvjete da njihova djeca, zbog prebukiranosti, od septembra nastavu pohađaju u Resursnom centru Podgorica umjesto u svojoj matičnoj školi.

Odluka je, kako se navodi, roditeljima stigla četiri dana pred kraj školske godine, jer od predviđenih 800 đaka škola u ovom trenutku broji njih 1.900.

Roditelji budućih prvaka ostaju pri stavu da njihova djeca ipak trebaju da pohađaju nastavu u školi "Oktoih", a ne u nekom drugom okruženju.

Jedan od roditelja Saša Palibrk je za Televiziju Vijesti kazao da je problem prebukiranosti škole poznat od ranije, a ne, kako kaže, od prije dvije nedelje kada se pokušalo reagovati.

"Urgencije su išle godinama i godinama se pričalo o dodatnom paviljonu za đake, a li od toga nije bilo ničeg. Uprava škole je u oktobru 2021. poslala dopis Ministarstvu kojim su ih obavijestili da su krajnji limiti humanosti dosegnuti", dodao je Palibrk.

Prema njegovim riječima, dvije nedelje pred kraj školske godine, roditelji su saznali za plan da se đaci izmjeste u "podrumu stambene zgrade" pod brdom Ljubović.

Palibrk se obratio predstavnicima Vlade i upitao ih da li je takvoj odluci prethodila procedura ili javni tender za vlasnike poslovnog prostora u naselju Zabjelo, ironično dodajući "kojim bi utvrdili koji je bio najbolji podrum za našu djecu".

"Kada smo odbili predlog da djeca idu u večernjim satima u školu, stiglo je ovo solomonsko rješenje", kazao je on. Dodao je da je "Resursni centar izgrađen za potrebe djece kojima je on potrebniji".

Zatražili su da se po urgentnim procedurama napravi paviljon za djecu i da se roditeljima decidno odgovori kada ti paviljoni mogli biti gotovi.

Do tada će, kako je kazao, biti strpljivi.

Bonus video: