Šajo grupa: Gradnju hotela planiramo kad ispunimo preostale uslove

Građani u Podgorici protestovali zbog najavljene gradnje hotela na kružnom toku, investitor pojašnjava da DUP reguliše namjenu površine, kažu i da su saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje malog hotela dobili u martu

16529 pregleda 128 reakcija 20 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Da bi ih nadležni čuli, stanari ulice Đoka Miraševića u podgoričkom Bloku VI okupili su se sinoć na mirnom protestu, kako bi izrazili negodovanje zbog planiranja gradnje hotela, za koju su, prema njihovim riječima, saznali slučajno.

Stanari smatraju da radi interesa jedne firme nije dobro raditi protiv građana, te ističu da su već preduzeli određene korake.

Dok iz Glavnog grada objašnjavaju da je pitanje nadležnosti jasno definisano važećim Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata u skladu sa kojim je saglasnost na idejno rješenje planiranog hotela izdao Direktorat glavnog državnog arhitekte, Televizija Vijesti iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nije dobila odgovor na pitanja ima li investitor, Šajo grupa, sve predviđene dozvole, te kakav je njihov stav povodom zahtjeva građana.

Investitor pojašnjava da detaljni urbanistički plan reguliše namjenu površine, te da je u blizini hotela predviđen još jedan javni parking.

Bonus video: