Senić: Nije realno da bulevar Veljka Vlahovića bude završen do kraja godine

Na kraju bulevara Veljka Vlahovića je drugi problem - nezavršeni kružni tok kod Dekar pumpe, na novom bulevaru ka Tuzima, koji su u finišu kampanje otvorili premijer Dritan Abazović i gradonačelnica Olivera Injac

13244 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Nezavršeni Bulevar Veljka Vlahovića, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nezavršeni Bulevar Veljka Vlahovića, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Novi direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić kaže da nije realno da bulevar Veljka Vlahovića na Starom aerodromu bude završen do kraja godine, kao i da je pitanje kada će biti završen ostavljeni kružni tok kod Dekar pumpe ka Tuzima.

Poručuje da žele da budu motor razvoja grada i da će od svih u lancu tražiti poštovanje struke i odgovornost.

Nezavršeni bulevar Veljka Vlahovića na Starom aerodromu - gorući je problem Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, na čije je čelo prije 10 dana došao Dragan Senić.

Gradnja tog bulevara, vrijednog skoro pet miliona eura, počela je u oktobru 2020. godine, sa rokom završetka od dvije i po godine, koji je istekao u aprilu i sa neizvjesnim novim rokovima i izvođačem, kompanijom Tehnoput.

Na kraju bulevara Veljka Vlahovića je drugi problem - nezavršeni kružni tok kod Dekar pumpe, na novom bulevaru ka Tuzima, koji su u finišu kampanje otvorili premijer Dritan Abazović i gradonačelnica Olivera Injac.

Senić kaže da će im u fokusu biti kapitalni projekti - Bulevar Vojislavljevića, kao i Zapadna obilaznica, od salona namještaja Grand do Komanskog mosta. Treba riješiti i dva uska grla, dio Dalmatinske ulice kod Hrama i skretanje sa Krivog mosta ka Siti kvartu.

Kaže da su veliki problem neriješeni imovinsko pravni odnosi koji koče mnoge projekte, kao što je jedna kuća na bulevaru Vilija Branta na Zlatici, na ulazu na autoput, gdje se stvaraju gužve.

Senić kaže da rade reviziju prethodnog rada Agencije, dok je na čelu bio Srđan Raičević. Napominje da će zakon, struka i odgovornost važiti za sve...

Senić na kraju poručuje da je nedopustivo što ovako značajna Agencija nema sajt i dodaje da će ga pokrenuti u najkraćem roku...

Bonus video: