Camović Veličković: Raonić je prestao da bude generalni direktor i trebao je samo da se spakuje

Raonić za gostovanje u emisiji "Načisto" postavio specifičan uslov

14593 pregleda 42 reakcija 12 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Potpredsjednica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković kazala je da je ostavka generalnog direktora Borisa Raonića trebala da se desi "momentom kada je stupila na snagu pravosnažna presuda"

Viši sud u Podgorici je 30. maja potvrdio presudu Osnovnog suda u Podgorici, prema kojoj je Boris Raonić nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa.

"On je prestao da bude generalni direktor i trebao je samo da se spakuje. Nema više ostavke, nema na šta da podnese ostavku jer nije više na funkciji. Ovo što se danas desili je potpuno očekivano, jer se od kada ja na čelu RTCG javnosti obraća preko Fejsbuk naloga. Zatvorio je taj medij za sve što se unutra dešava. To što nije htio da se obrati medijima je poražavajuće, ali očekivano", rekla je Camović Veličković.

Podgorički osnovni državni tužilac saslušao je danas Raonića, rukovodioca pravne službe RTCG Želimira Mićovića i advokaticu RTCG Zoricu Đukanović u svojstvu osumnjičenih zbog krivičnog djela neizvršavanje sudske presude putem podstrekivanja.

Direktor Media centra Goran Đurović kazao je da ako RTCG želi da bude uzor za ostale medije, i da bude taj koji traži istinu i informacije od javnih funkcionera, "ako prvi funkcioner Javnog servisa ne želi komunikaciju sa medijima, onda se postavlja pitanje kako možete da očekujete da vama sjutra da izjavu".

"RTCG sjutra može da ostane sjutra bez sagovornika. Ne očekujem da će podnijeti ostavku, očekujem da tužilaštvo radi svoj posao", rekao je Đurović.

Direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture i medijas Neđeljko Rudović kazao je da oni nijesu organ koji je nadležan nad RTCG.

"Mi na drugi način možemo da reagujemo uočavajući bilo kakve anomalije u radu Javnog servisa tako što ćemo pripremati zakonska rješenja koja bi išla u pravcu ispravljanja bilo kakvih anomalija. Očekujem da članovi Savjeta i generalni direktor nakon što bude poznat epilog tužilačke istrage koja je pokretnuta da u skladu sa tom odlukom i sudskim procesom povuku adekvatne poteze. Uloga članova Savjeta Javnog servisa i generalnog direktora da predstavljaju i da izađu u suret onomo što je njihova dužnost da vode računa o javnom interesu. Na koji način to rade - o tome sudi javnost. Oni su predstavnici građana koji su vlasnici Javnog serrvisa i oni u njihovo ime trebaju da postupaju na najbolji mogući način", rekao je Rudović.

Poziv za učešće u emisiji "Načisto" bio je upućen i Raoniću i predsjedniku Savjeta RTCG Veselinu Drljeviću.

Drljević je obavijestio autora emisjije Petra Komnenića da ga je advokat savjetovao da ne istupa u javnost dok tužilaštvo ne da svoj nalaz. Za razgovor nijesu bili raspoloženi ni drugi članovi Savjeta koji su glasali za ponovno imenovanje Raonića.

Raonić je za gostovanje postavio specifičan uslov.

On je, između ostalog kazao da će sa zadovoljstvom doći u emisiju da da odgovore na sva pitanja.

Načisto
foto: TV Vijesti

"Jedina molba da bih prihvatio da emisija bude uživo. da gost bude i g. Željko Ivanović i da imamo džentlmenski dogovor da ću imatui priliku da odgovorio na sva pitanja koja postavite", naveo je Raonić.

Komnenić je između ostalog u odgovoru Raoniću naveo da je tema emisije formiranje predmeta tužilaštva koje Raonića i dio članova Savjeta RTCG sumnjiči za neizvršavanje sudske presude i podstrekivanje na izvršenje krivičnog djela, a sve u vezi njegovog ponovnog kontroverznog izbora.

Načisto
foto: TV Vijesti

"Dobro došli ste, sami ili u paru sa nekim od članova Savjeta koji su glasali za vas", naveo je Komenić, između ostalog u odgovoru Raoniću

Bonus video: