Mještani Reževića traže da se valorizuje područje Skočiđevojke, tvrde da su otkrili zloupotrebe kiparskog investitora

Dvoipogodišnja borba za očuvanje i adekvatnu valorizaciju ovog područja još nije gotova, pošto je investitor - kiparska kompanija "K.D.P. Promotion and Investments Limited" podnijela zahtjev Vrhovnom sudu za preispitivanje odluke Upravnog suda

15815 pregleda 3 komentar(a)
Skočiđevojka, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Skočiđevojka, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Kiparska firma neće graditi elitni turistički kompleks na lokaciji Skočiđevojka pošto je Upravni sud poništio saglasnost za ovo idejno rješenje.

Ipak, mještani Reževića, koji su oštro protestovali zbog najavljene gradnje, poručuju da borba još nije gotova, pa traže od nadležnih da obezbijede da se na pravi način valorizuje to područje.

Ipak, za to se prvo moraju otkloniti zakonske prepreke.

Veliki elitni turistički kompleks od pet zvjezdica površine preko 80 hiljada kvadrata neće se graditi na lokaciji Skočiđevojka kod Budve.

To je presuda Upravnog suda koju je u maju donio i za drugu urbanističku parcelu na ovoj lokaciji, nakon što je krajem prošle godine poništio saglasnost koji je nekadašnji glavni državni arhitekta Mirko Žižić dao za idejno rješenje na jednoj urbanističkoj parceli.

Pozdravljaju to i mještani Reževića koji su podnijeli tužbu i oštro protestovali zbog najavljene gradnje, ali i aktuelni glavni državni arhitekta Vladan Stevović.

Ipak, dvoipogodišnja borba za očuvanje i adekvatnu valorizaciju ovog područja još nije gotova, pošto je investitor - kiparska kompanija "K.D.P. Promotion and Investments Limited" podnijela zahtjev Vrhovnom sudu za preispitivanje odluke Upravnog suda.

Mještani Reževića tvrde da su u međuvremenu otkrili brojne zloupotrebe investitora, između ostalog, da neistinito imenuje objekat hotelom visoke kategorije kako bi dobio niz subvencija.

Bonus video: