Nakon protesta mještana Starog grada zbog smeća i nečistoće, iz Komunalnog preduzeća tvrde da taj problem imaju godinama

"Dešavalo se da nam ugostitelji prosipaju prevrelo ulje iz friteza, ostatke hrane, pogotovo ako je riba u pitanju. Nije problem neredovno pranje i vožnja otpada." istakla je Aleksandra Rajković

4414 pregleda 0 komentar(a)
Rajković, Foto: Printscreen YouTube
Rajković, Foto: Printscreen YouTube

Nakon što su mještani Starog grada protestovali, između ostalog i zbog smeća i nečistoće, iz budvanskog Komunalnog preduzeća tvrde da taj problem imaju godinama.

Gostujući u Bojama jutra TV Vijesti, Aleksandra Rajković, iz Komunalnog preduzeća istakla je da je problem nastao iz nemogućnosti da se postigne dogovor sa ugostiteljima unutar Starog grada.

"Konkretan problem je što ugostitelji ne vode računa o načinu na koji odlažu otpad, pogotovo kada su u pitanju ostaci hrane iz restorana. Više puta smo apelovali da to bude u zelenim plastičnim kantama koje bismo mi u dogovoreno vrijeme praznili direktno u našu malu auto – smećaru kako bismo izbjegli nepotrebno curenje sadržaja. Dešavalo se da nam ugostitelji prosipaju prevrelo ulje iz friteza, ostatke hrane, pogotovo ako je riba u pitanju. Nije problem neredovno pranje i vožnja otpada." istakla je.

Dogovor je u međuvremenu postignut sa Udruženjem ugostitelja koji će odlagati otpad u zelenim kantama, a Komunalno preduzeće će ih prazniti u četiri termina.

Bonus video: