Rezultati vanrednih parlamentarnih izbora mogli bi da budu proglašeni u srijedu

Kad se konačni rezultati junskih izbora objave i u Službenom listu, u roku od 15 dana konstituiše se Skupština Crne Gore

24362 pregleda 50 reakcija 7 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih 11. juna mogli bi da budu proglašeni u srijedu popodne, ukoliko ne bude prigovora i žalbi na ponovljeno subotje glasanje na jednom biračkom mjestu na Cetinju.

To je Televiziji Vijesti saopštio predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša, nakon što je iz Ustavnog suda stigla potvrda da su povučene sve izborne žalbe liste Pravda za sve Vladimira Leposavića.

Leposavić je objasnio da je žalbe povukao da na osnovu njih Socijaldemokratska partija (SDP) ne bi ušao u parlament, čime bi, kako kaže, borba za pravdu njegove liste bila zloupotrijebljena za suprotne političke ciljeve.

U međuvremenu, političke partije i dalje neformalno alkulišu oko sastava nove vlade, a inicijativu sada ima i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Kad se konačni rezultati junskih izbora objave i u Službenom listu, u roku od 15 dana konstituiše se Skupština Crne Gore.

Bonus video: