Položen kamen temeljac za izgradnju prvih golf rezidencija

Master planom je predviđeno da na Luštici u narednih 10 godina, na površini od oko milion kvadrata, osim golf terena, bude izgrađeno 130 vila, 520 apartmana, hotel sa 300 soba i golf klub.

5032 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Gov.me/R. Koprivica
Foto: Gov.me/R. Koprivica

Na Luštici je položen kamen temeljac za izgradnju prvih golf rezidencija u Crnoj Gori.

Master planom je predviđeno da u narednih 10 godina, na površini od oko milion kvadrata, osim golf terena, bude izgrađeno 130 vila, 520 apartmana, hotel sa 300 soba i golf klub.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će u izgradnju prvog golf terena sa 18 rupa u Crnoj Gori i većeg dijela golf rezidencija u narednih šest godina biti uloženo oko 400 miliona eura.

Polaganju kamena temeljca pored Abazovića, prisustvovali su predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i Mohamed Abu Arab, direktor kompanije Luštica Development, koja će graditi golf rezidencije.

"Mislim da će ovakvi sadržaji svjetskog karaktera dodatno Crnu Goru učiniti atraktivnom, naročito za jednu grupu turista koja, čini mi se i dalje nije dovoljno targetitana od strane naše turističke privrede. Kada dobijemo prvi golf teren, prvo golf naselje, vjerujem da će ljubitelji ovog sporta, a nije ih malo širom svijeta i to su visokoplatežni gosti, izabrati Crnu Goru kao mjesto gdje će moći da provedu dobar dio dana, ali to je i motivacija da preporuče Crnu Goru svojim prijateljima", rekao je Abazović.

Bonus video: