Sanirana oštećenja na bulevaru u Budvi

Zbog čega se ovoliko čekalo, iz Opštine navode dva razloga: mehanizacija većine građevinskih firmi bila dislocirana, a u Budvi je 1. juna nastupila potpuna obustava izvođenja radova

4304 pregleda 0 komentar(a)
Bulevar u Budvi, Foto: TV Vijesti
Bulevar u Budvi, Foto: TV Vijesti

Oštećenja na bulevaru koji od Bečića vodi ka Budvi, prema riječima građana, već mjesec dana izazivaju saobraćajni kolaps.

Iz Opštine Budva objašnjavaju da je u naselju Boreti došlo do oštećenja na vodovodnoj mreži, te da je zbog radova asfalt na bulevaru morao biti uklonjen.

Jedan od upitanih prolaznika je kazao da su oštećenja prisutna oko trideset dana, te da je tuda rizično voziti.

Na pitanje da li su nadežni reagovali kazao je da su "ovo malo nešto zakrpili, ali nikako da puste u saobraćaj, malo betona ili asfalta da se stavi to je 15 min posla".

"Ja sam od prvog jula ovdje, a i prije toga, evo za ovo 2 metra betona, nijesu u stanju, to bi čovjek jedan za dva sata završio. Evo i ovo metropola turizma, ovo je sramota", kazala je jedna prolaznica "Vijestima".

Da je lakše sa motorom smatra još jedan prolaznik, dodajući da je svaki dan haos na tom mjestu.

"Prolazim svakodnevno, čak i po deset, petnaest puta u toku dana, po meni ovo je sramota, da se ovo još nije riješilo. Nadam se da će se napraviti do kraja sezone", rekao je prolaznik za "Vijesti".

Saobraćajne gužve povećavaju se iz dana u dan, što dovodi, kako ističu, do nervoze, a često i do nezgoda.

"Prolazim svaki dan, barem 50 puta, stvaraju se ogromne gužve, ide se 4,5 km po 20 minuta, čak i više, nervoza", kazao je prolaznik.

Neki od njih su objasnili da kolona zna da bude i do Bečića.

"To su kolone, svi idu, samo što se kola ne sudare, ja sam pitala ovu miliciju, ove čija je to nadležnost, a nikoga nije briga", ispričala je prolaznica.

Ni turisti ne kriju razočaranost zbog lošeg bulevara. Smatraju da rupe i gužve itekako utiču na imidž Budve kao turističke destinacije.

"Ovo nije dobro, jako je vruće i stvaraju se gužve, ovo nije dobro ni za vozače, ni za nas, pješake. Dosta sam putovao, i nijesam baš vidio da se ovo dešava u sred sezone", rekao je turista iz Rusije.

Jedna turistkinja smatra da se trebalo bolje pripremiti za sezonu, te dodaje da do sada ovakve rupe nisu bie na ulicama u Budvi.

"Mi smo ovdje svake godine, što se tiče budvanskog bulevara mi ovakve rupe nijesmo primećivali, ovo je prvi put", dodala je.

Nakon što smo poslali pitanja opštini kada će radovi biti gotovi, iz Sekretarijata za investicije odmah su regovali i sanirali oštećenja.

Zbog čega se ovoliko čekalo, navode dva razloga: mehanizacija većine građevinskih firmi bila dislocirana, a u Budvi je 1. juna nastupila potpuna obustava izvođenja radova.

Takođe navode da su navedeni radovi manjeg obima pa se iz ova dva razloga nijedna građevinska firma nije pojavila kao ponuđač za izvođenje predmetnih radova ranije.

Bonus video: