Lazović: Nikud neću iz Crne Gore, Abazović će biti odgovoran za sve što se desi meni i porodici

Bivši pomoćnik direktora policije ocijenio da se vrši nezapamćena tortura i linč prema njegovoj porodici

65322 pregleda 1033 reakcija 46 komentar(a)
Lazović, Foto: Boris Pejović
Lazović, Foto: Boris Pejović

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović ne želi da komentariše najnovije prepiske sa Skaj aplikacije koje objavljuju "Vijesti", a u kojima se njegov sin Petar dopisuje sa šefovima kavačkog i pljevaljskog klana Radojem Zvicerom i Darkom Šarićem, a u kojima pod pseudonimom pominje i svog oca.

U prepiskama se pominje i navodno nelegalno finansiranje DPS-a i njegovog bivšeg lidera Mila Đukanovića, kao i niz drugih krivičnih djela. Lazović je, nakon svjedočenja u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Stefana Đukića, a koja je optužena da je pripremala i njegovu likvidaciju, ustvrdio da se vrši nezapamćena tortura i linč prema njegovoj porodici, ali poručuje da neće nikud iz Crne Gore.

"Nisam se pridružio gonjenju, ne poznajem nikog od tih lica, ne postoji nijedan jedini razlog za bilo kakvu pripremu moje likvidacije ili za moju likvidaciju ili bilo kog člana porodice. Prvo, u mojoj porodici i mjestu gdje sam rođen i odakle dolazim važi jedno pravilo: strah nije sastavni dio života i čuo sam u svojoj kući i mom selu - ko od stra' mre, za dušu mu ne pale svijeću. U svom tridesetogodišnjem i više godina postupanju nijesam nikad nikome dodao ništa što ne stoji, jednu riječ a ne rečenicu, uvijek sam radio profesionalno svoje poslove, ako je to cijena toga neka bude to", kazao je Lazović.

Smatra da je na sceni "selektivna primjena pravde".

"Druga stvar, različita u odnosu na izjavu kod tužioca je što sam tada kazao da vjerujem u državne organe da rade svoj posao. Sada, da sam osjetio na sopstvenoj koži ja i moja porodica, a vi ste svjedoci, da se nezapamćeni linč i tortura vrše prema meni i mojoj porodici više ne vjerujem ne generalno, ali pojedincima iz državnih organa, pogotovo izvršne vlasti, rekao bih bahate izvršne vlasti koja je u posljednjih godinu dana, a zadnje tri godine maltene često vršila linč nada mnom i mojom porodicom i direktno sve što se desi meni i mojoj porodici direktno će biti odgovoran Dritan Abazović, neću ga nazvati drugačije ovog momenta jer sam mu već dao, nemam pogodno ime koje zaslužuje u ovom trenutku da kažem. Takođe nemam povjerenje ni u pojedince iz sudske vlasti, iz tužilačke organizacije, jer definitivno ste svjedoci da je na sceni selektivna primjena pravde, ne postoji pravo na pravično suđenje za pojedince i ne postoji pravo na prezumpciju nevinosti, a odbrana postoji u procesnom smislu dekor, ne poštuju se odluke Ustavnog suda", navodi Lazović, te poručuje:

"Radio sam teške poslove, nisam držao ni cvjećaru ni apoteku, ali svakog mogu u oči da pogledam i nikud neću iz Crne Gore. Znači, svakome sam dostupan".

Na pitanje o Skaj prepiskama odgovara:

"Kao čovjek koji je toliko godina u bezbjednosti imam profesionalni stav na sve to, ali imajući u vidu da me možete shvatiti da mogu biti subjektivan u ovom trenutku ne bih da komentarišem, prepustićemo to stručnoj javnosti i budućim vremenima kakav će odnos biti prema Skaj prepiskama".

Bonus video: