Radoman: Dom zdravlja u Budvi svima pruža potrebnu zaštitu, zvanično registrovano 44.310 osiguranika

U Domu zdravlja trenutno radi 12 ljekara, za jednog je administrativna procedura u toku, a direktor te ustanove se nada da će i taj ljekar naredne sedmice početi sa radom

7499 pregleda 5 komentar(a)

Direktor budvanskog Doma zdravlja Blažo Radoman kazao je da lokalno stanovništvo i turisti mogu dobiti potrebnu zdravstvenu zaštitu u toj ustanovi, bez obzira na gužve tokom ljetnje sezone.

U Domu zdravlja trenutno radi 12 ljekara, za jednog je administrativna procedura u toku, a Radoman je rekao kako se nada da će i taj ljekar naredne sedmice početi sa radom.

"Imamo i ambulantu u Petrovcu, koja pruža usluge lokalnom stanovništvu i turistima u dvije smjene", rekao je Radoman u Bojama jutra na TV Vijesti, podsjetivši da trenutno rade četiri turističke ambulante.

Kazao je da podaci da Budva ima 22 hiljade stanovnika ne odgovaraju realnom stanju, ističući da ima 44.310 zvanično registrovanih osiguranika u budvanskom Domu zdravlja. Ukazao je da pružaju usluge i osobama koje su došle iz Ukrajine i Rusije, građanima iz drugih opština koji privremeno rade u Budvi...

"Budva 12 mjeseci ima 60.000 stanovnika", rekao je on.

Bonus video: