Radovi na bulevaru Vilija Branta još traju: Iz Uprave za saobraćaj kažu da će biti gotovi za mjesec dana

Vlasniku sporne kuće će biti isplaćeno 220 hiljada eura

9206 pregleda 9 komentar(a)
Radovi na bulevaru Vilija Branta, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Radovi na bulevaru Vilija Branta, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Muka za vozače na izlazu iz Podgorice prema račvanju za autoput odnosno stari put za Kolašin traje već mjesecima jer eksproprijaciju ove kuće nadležni nisu riješili na vrijeme.

Vlasnik je cijenio da njegova imovima vrijedi više, pa nije postigao dogovor sa Glavnim gradom i Upravom za katastar i državnu imovinu.

Sada je Upravni sud konačno presudio, pa će se, kako saznaje TV "Vijesti", za spornu kuću isplatiti oko 220 hiljada eura.

"Glavni grad je nakon ove odluke Upravnog suda deponovao sredstva u Ministarstvo finansija, kojim bi se isplatile obaveze prema vlasniku samog objekta, tako da računam sve te administrativne stvari koje trebaju da se riješe i da se prebaci novac vlasniku, trebalo bi odmah poslije praznika da budu završene, tako da bi onda mogli da nastavimo sa izvođenjem radova”, rekao je Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj.

Vuksanović kaže da će sada učiniti sve da se bulevar Vilija Branta završi što je prije moguće...

"Realna neka priča je nekih mjesec dana bi trebalo otprilike za radove, ali nadam se da ćemo uspjeti da postignemo dogovor sa samim izvođačem radova da se ta dinamika ubrza, da se eventualno neke dodatne smjene uvode.”

Vozači gube strpljenje i ironično komentarišu ovih 600 metara koji nikako da se završe.

"Ja sam prezadovoljan, smatram da treba ovo ovako da ostane, mislim da će turisti biti zadovoljni ove godine sa nama, po primorju se isto tako radi, to je naša tradicija, odlično. Znači, turistička atrakcija. Tako je.”

Radovi na takozvanoj Sjevernoj kapiji grada počeli su u decembru prošle godine i trebalo je da traju do aprila.

Bonus video: