TV Vijesti: Večeras nastavak pregovora o formiranju nove vlade

Razgovor, u susret sazivanju Skupštine, mogao bi da iskristališe kandidata za mandatara - lidera PES-a Milojka Spajića i lidera Demokrata Alekse Bečića – kao kandidata za šefa parlamenta

22656 pregleda 114 reakcija 57 komentar(a)
Bečić i Spajić, Foto: Boris Pejović
Bečić i Spajić, Foto: Boris Pejović

Predstavnici Pokreta Evropa sad, Demokratske Crne Gore i partija manjina večaras nastavljaju razgovore o formiranju nove vlade, nezvanično saznaje TV Vijesti.

Razgovor, u susret sazivanju Skupštine, mogao bi da iskristališe kandidata za mandatara - lidera PES-a Milojka Spajića i lidera Demokrata Alekse Bečića – kao kandidata za šefa parlamenta.

Predsjednik države Jakov Milatović rekao je danas u Bijelom Polju da vjeruje da će ubrzo biti konstituisan novi saziv Skupštine, kako bi odmah počeo konsultacije za mandatara.

Milatović je rekao kako je potreba Crne Gore da dobije stabilnu vladu.

U SNP-u očekuju da će i oni biti pozvani na zvanične razgovore o njenom formiranju.

"Znam da ima određenih nefomalnih razgovora. Očekujem da će doći do zvaničnih poziva i razgovora gdje će se konkretno pričati o budućoj vladi. Smatram da vlada treba da bude sa što više političkih subjekata, kako bi njena budućnost bila neupitna i kako bi mogli krupne odluke da donosimo, prije svega koje se tiču i pravosuđa", rekao je Šćekić.

Bonus video: