Pavićević: Lokalni pljuskovi mogući početkom naredne sedmice, ali su šanse prilično male

Za razliku od regiona, u Crnoj Gori, vremenske prilike biće stabilne, sa visokim temperaturama kako do kraja jula, tako i narednog mjeseca

44586 pregleda 28 reakcija 31 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Lokalni pljuskovi u Crnoj Gori mogući su početkom naredne sedmice ali su i za njih, šanse prilično male.

To je kazao šef Meteo centra Televizije Vijesti Dušan Pavićević.

Olujno nevrijeme, koje je u region stiglo iz Italije, gdje je prekjuče padao grad veličine teniskih loptica, Crnu Goru će, sve su prilike, ovog puta zaobići, kazao je on.

"Postoji li mogućnost da će ovo nevrijeme doći kod nas? Ovo generalno koje trenutno postoji, ne postoji. Postoji mogućnost u nekim drugim slučajevima da i kod nas bude nekog sličnog nevremena, ali te šanse su kod nas osjetno manje nego u nekim drugim dijelovima našeg regiona, prvenstveno zbog pozicije Crne Gore'', rekao je šef Meteo centra Televizije Vijesti.

Pojedini mediji najavljućuji moguće nevrijeme, pominjali su čak i mogućnost mini tornada, ali Pavićević poručuje da mjesta panici nema.

"Tornado onih razmjera koje, što obično podrazumijevamo pod tornadom, kod nas su te šanse stvarno minimalne. Dakle, mi smo za sad koliko toliko u nekoj, uslovno rečeno, bezbjednoj zoni", rekao je Pavićević.

Kišobran u Crnoj Gori, sudeći po prognozama, do kraja ljeta uglavnom će poslužiti samo kao suncobran. Za razliku od regiona, u Crnoj Gori, vremenske prilike biće stabilne, sa visokim temperaturama kako do kraja jula, tako i narednog mjeseca.

Bonus video: