Savjet traži od Uprave policije izjašnjenje o raciji u hotelu "Podgorica"

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić kazao je TV Vijesti da su od uprave hotela i zaposlenih, dobili pritužbe na postupanje pripadnika Protivterorističke jedinice, prema osoblju i gostima hotela tokom racije

14968 pregleda 38 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Savjet za građansku kontrolu rada policije u ponedjeljak će uputiti zahtjev Upravi policije da se izjasni o pritužbama u vezi sa racijom koju je Protivteroristička jedinica obavila u petak u hotelu ''Podgorica''.

Predsjednik Savjeta Zoran Čelebić kazao je Televiziji Vijesti da su juče od uprave hotela i zaposlenih, dobili pritužbe na postupanje pripadnika Protivterorističke jedinice, prema osoblju i gostima hotela tokom racije.

Pritužbe su poslali i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije, odakle su Televiziji Vijesti kazali da će sa tim upoznati sjutra.

Čelebić je rekao da se nakon izjašnjenja Uprave policije, ponovo traži izjašnjenje podnosilaca pritužbi, nakon čega će se o njima Savjet izjasniti u zakonskom roku od 15 dana.

Tokom racije u petak oduzeto je šest automobila u vlasništvu suvlasnika kompanije "Bemax" Ranka Ubovića, a ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da su u njima pronađeni pištolj, municija i hemijska sredstva.

Advokat Ubovića, Zoran Piperović najavio je da će sjutra zbog oduzimanja vozila podnijeti krivične prijave protiv Adžića i premijera Dritana Abazovića

Bonus video: