Decenijski problem: Mještani Buljarice i gosti moraju da gaze preko fekalija i trpe neprijatne mirise

"Apelovali smo više puta i razgovarali sa našim čelnicima Opštine ali po tom pitanju se ništa nije desilo da se riješi taj problem", rekao je predsjednik MZ Buljarica, Aleksandar Davidović

16619 pregleda 10 komentar(a)
Detalj iz Buljarice, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz Buljarice, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Jedan od višedecenijskih problema našeg turizma je izlivanje kanalizacije u primorskim mjestima.

Tako mještani Buljarice i njihovi gosti svake večeri na putu do kuća sa plaže moraju da gaze preko fekalija i trpe neprijatne mirise.

Više puta obraćali su se Opštini Budva ali problem nije riješen i dočekao ih je i ove sezone.

Problem je decenijski, a nije zaobišao ni ovu sezonu, ističe predsjednik mjesne zajednice (MZ) Buljarica, Aleksandar Davidović.

"Apelovali smo više puta i razgovarali sa našim čelnicima Opštine ali po tom pitanju se ništa nije desilo da se riješi taj problem. Cijela Buljarica nema taj kanalizacioni sistem, ko god prođe Buljaricom, magistralom osjeća neprijatne mirise i to je stvarno, evo u 21. vijeku samo i to je nedopustivo", rekao je Davidović.

Iz budvanskog Vodovoda na to kažu da specijalizovane službe tretiraju cijevi i obilaze teren redovno.

A mještani su problem nerazvijene kanalizacione mreže pokušali su da riješe na "svoju ruku".

"Kao mjesna zajednica zvali smo privatno ljude koji rade crpljenje septičkih jama, platili smo 450 eura, naš vodovod i kanalizacija u Budvi ima jedan kamion što je nezamislivo za te svrhe a koji je pritom neispravan. Kad smo mi to priključili, neko je to vidio pa sad svaka dva dana ispušta fekalije", rekao je Davidović.

Bonus video: