Piperi bez vode od početka juna: Mještani nezadovoljni, iz Vodovoda kažu da ekipe traže kvar

Iako već godinu i po imaju vodovod, i račune reodvno plaćaju, mještani ne znaju zašto vodu nemaju

5603 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Suve slavine mjesecima u selu Piperi, svega 12 kilometara od centra Podgorice. Kuvanje, kupanje, pranje, pa čak i gašenje žeđi porodici Božović postaju gotovo nemogući.

"Bez vode smo dugo, od početka juna mjeseca, došla je samo jedan dan i ponovo nestala. Bez vode je mnogo teško, treba oprati, spremit ručak, treba se okupati, funkcionisati a to je ravno nuli", kaže Senka Božović.

"To treba samo doživjeti, a doživjeli smo mi ovdje koji smo stalno tu, koji nemamo đe da pobjegnemo, odavde su naše porodice pobjegle, manje više svi. Ja zbilja ne znam, na 40 stepeni nemati vode u današnje vrijeme, nadomak Podgorice, da je to sramota i za grad. Mašinu nemamo, ne mogu u narod da izađem prljav, nemam mašinu robu da operem, u 21. vijeku nama mašine ne može da radi, ne može bojler, a imamo vodovod, zvanično imamo vodu", dodaje Todor Božović.

Iako već godinu i po imaju vodovod, i račune reodvno plaćaju, mještani ne znaju zašto vodu nemaju.

"Najnovija informacija da ne zna što će, čovjek s kojim sam pričao ne zna što da radi više, neđe prekinuti kablovi od pumpe, čas im pumpe rade, čas ne, neđe prekinuta polomljena cijev, ne znam što već, tako da ni on ne zna", priča Todor.

Vodu nemaju ni njihove komšije, Vladimir i Mišel, koji su se doselili iz Budve, odnosno Holandije, u nadi da će imati miran i ispunjen život, te da će moći da se bave poljoprivredom.

"Došao sam iz Holandije, voda je osnovna potreba, kao i hrana, tako da bez nje ne možemo živjeti", rekao je Mišel.

"Pravim voćnjak, pravim imanje, imam mlade zasade kojima treba voda, ne bih to radio, tada kad sam kupovao ovo, imali smo obećanje da će biti vodovod, on se radio četiri godine, mi smo uložili dosta naših sredstava, svaki put kad zovemo Vodovod imamo različita opravdanja. Ili je u pitanju neznanje ili laž", poručio je Vladimir Strugar.

Dok iz preduzeća Vodovod objašnjavaju da su imali veći broj kvarova, te da su radovi na njihovom otklanjanu u toku.

"Napominjemo da je mreža na ovom području dosta razuđena i da se veći dio mreže, koja je stara, nalazi po privatnim imanjima iz kog razloga je otežano pronalaženje mjesto kvara ili mjesto manipulacije. Zbog nedovoljnog dotoka vode u rezervoaru Iverak evidentno je da postoji kvar na starom cjevovodu, koji ekipe traže već drugi dan", kazali su iz Vodovoda i kanalizacije Podgorica.

"Nadležnima bih poručila da smo bili uz njih i te kako, a oni uz nas ni jedan odsto, neka nešto preduzmu, jer ovoliko bit zapostavljen i uništen, stvarno nema smisla. Da se okrenu malo narodu, ono što su obećali prije izbora, neka ispunjavaju pomalo", zaključuje Senka Božović.

Bonus video: